Pidcock blijft mountainbike-fenomeen met meteen weer winst in Spanje, INEOS juicht ook met Ferrand-Prévot Mountainbiken
Mountainbiken

Pidcock blijft mountainbike-fenomeen met meteen weer winst in Spanje, INEOS juicht ook met Ferrand-Prévot

Pidcock blijft mountainbike-fenomeen met meteen weer winst in Spanje, INEOS juicht ook met Ferrand-Prévot

Tom Pidcock heeft nooit veel tijd nodig om op de mountainbike weer te winnen, zo ook op zondag in het Spaanse La Nucia. De INEOS Grenadiers-ster won na een knappe inhaalrace de MTB Supercup in de Spaanse kustplaats, de eerste van zeven manches in deze competitie. Op zaterdag juichte INEOS ook al bij de vrouwen, met Pauline Ferrand-Prévot.

Pidcock trad zondag aan in zijn regenboogtrui, die hij vorig jaar won bij het WK. Lange tijd leek het er niet op dat hij kon winnen, met Sam Gaze die er vroeg vandoor was gegaan en een mooie voorsprong had opgebouwd. Pidcock had even nodig om op gang te komen, maar toen de motor eenmaal aan stond, kwam hij ronde na ronde dichterbij.

Richting de slotronde sloot Pidcock aan bij Gaze en hij liet hem ook snel achter. Zo konden de handen in de lucht, na een kort uitstapje op de mountainbike. Na het weekend pakt Pidcock de wegfiets weer en zien we hem terug in de Ronde van de Algarve.

'Ik heb een lang trainingskamp gehad, dus het was lastig om in het race-ritme te komen', analyseert Pidcock na afloop in een korte reactie. 'De inhoud die ik heb gekweekt, kwam er op het einde uit, denk ik. De explosieve beklimmingen waren desondanks lastig, maar het is een mooie manier om het jaar te beginnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws