Van Empel besluit crosswinter met statement in Lille, Verdonschot achter Brand in supervorm Veldrijden
Veldrijden

Van Empel besluit crosswinter met statement in Lille, Verdonschot achter Brand in supervorm

Van Empel besluit crosswinter met statement in Lille, Verdonschot achter Brand in supervorm

Fem van Empel heeft de X2O Trofee-manche in Lille op haar naam geschreven. De wereldkampioene reed zondag haar laatste cross van het seizoen en ging eruit met een knal. Nadat Lucinda Brand in het begin nog even tegensputterde, reed Van Empel er uiteindelijk overtuigend van weg.

Eigenlijk maakte Van Empel geen moment een geheim van haar intenties. Ze startte snel, zette zich breed in de eerste bocht om er als eerste in te schieten en ze ging meteen hard. Brand kon het tempo in de eerste ronde nog bijbenen, maar de Nederlands kampioene moest haar landgenote in de tweede uiteindelijk toch laten gaan. Na twee van de vijf rondes was het verschil acht seconden.

Brand verzette zich knap, maar ze zag Van Empel steeds een beetje kleiner worden. Vijftien seconden was het gat, met nog twee rondjes voor de boeg. Laura Verdonschot reed in derde positie, vlak voor Annemarie Worst. Zij gingen uitmaken wie er mee mochten op het podium, al werd het nooit meer echt een strijd. Van Empel reed op tempo naar winst, met Brand die keurig tweede werd. Verdonschot mocht mee het podium op als nummer drie.

Van Empel bedankt supporters

Van Empel toonde een hartje bij haar zege. Waarom? 'Om de supporters te bedanken voor dit seizoen. Er wordt soms vergeten hoeveel mensen met dit succes bezig zijn, en daarnaast alle mensen die iedere cross weer komen supporteren', legt ze uit. Over de overwinning zelf kan ze weinig anders dan tevreden zijn. 'Ik heb alle rondes wel doorgereden, dat was lastig na een weekje niet op de fiets. De winter is voorbij gevlogen, maar het is goed dat ik nu even rust neem en even de batterij oplaadt voor wat komen gaat.'

Uitslag X2O Trofee veldrijden Lille 2024 - vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws