Pidcock wint meteen met indrukwekkende solo bij terugkeer op de mountainbike in Albstadt Mountainbiken
Mountainbiken

Pidcock wint meteen met indrukwekkende solo bij terugkeer op de mountainbike in Albstadt

Pidcock wint meteen met indrukwekkende solo bij terugkeer op de mountainbike in Albstadt

Tom Pidcock heeft de wereldbeker mountainbiken in Albstadt gewonnen. Voor de jonge Brit van INEOS Grenadiers was het zijn eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, maar dat weerhield hem er niet van om vroeg weg te rijden en solo naar de meet te rijden.

De Wereldbeker in het Duitse Albstadt was de rentree van Pidcock in het mountainbiken. Waar de Brit een tegenvallend voorjaar kende, spoelde hij dat meteen weg op de mountainbike. In de beginfase was het nog Nino Schurter die met zijn technische vaardigheden de boventoon voerde. Na de eerste ronde sloten vier mannen aan, waaronder Pidcock.

De groep van vijf dikte in de tweede ronde aan tot elf. In ronde drie was het vervolgens aan Pidcock om zijn onemanshow te beginnen. Vlak voor de eerste beklimming van de ronde trok hij hard door. Waar aanvankelijk Schurter en Mathias Flückiger probeerden te volgen, moesten zij uiteindelijk toezien hoe Pidcock verder wegreed. Zo boekte de renner van INEOS Grenadiers gelijk een mooie overwinning bij zijn rentree op de mountainbike. Plek twee was voor Schurter, derde werd de Roemeen Vlad Dascalu.

Uitslag wereldbeker mountainbike Albstadt 2022 


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws