Gilbert stelt eindklassement veilig, Thijssen wint laatste etappe in Vierdaagse van Duinkerke Wielrennen
Wielrennen

Gilbert stelt eindklassement veilig, Thijssen wint laatste etappe in Vierdaagse van Duinkerke

Gilbert stelt eindklassement veilig, Thijssen wint laatste etappe in Vierdaagse van Duinkerke

Gerben Thijssen heeft de zesde en laatste etappe in de Vierdaagse van Duinkerke gewonnen. In een 182,9 kilometer lange slotrit kwam het voor de vierde keer deze ronde aan op een massasprint. Philippe Gilbert verdedigde zijn leiderstrui en is eindwinnaar.

Vijf renners vormden al vroeg etappe de vlucht van de dag. Alexis Renard, Fabian Lienhard, Gilles De Wilde, Clément Carisey en Joris Delbove bleven knap vooruit, ondanks dat er door AG2R Citroën Team hard werd doorgereden in het openingsuur. Zij wilden de kopgroep terug hebben voor de tussensprint, om zo Oliver Naesen (tweede in het klassement) voor de bonificaties te laten sprinten. Dat plan lukte niet.

Na dik dertig kilometer was het over met de heuvels en was het nog 150 kilometer vlak. In die fase nam Alpecin-Fenix z'n verantwoordelijkheid en zagen we ook Lotto Soudal en Bingoal Pauwels Sauces WB van voren in het peloton. Het zorgde ervoor dat de kopgroep van vijf nog een half minuutje over had, met nog twintig kilometer te gaan.

Het scenario ontvouwde zich in de finale zoals verwacht. Renard en De Wilde bleven het langst vooruit, maar waren op zeven kilometer van het einde ook klaar met hun werkdag. Alpecin-Fenix controleerde lang, maar het was uiteindelijk die ploeg die het aflegde tegen de Franse formaties. Zij brachten Thijssen van Intermarché eigenlijk in een zetel naar de streep voor sprintsucces.

Uitslag etappe 6 Vierdaagse van Duinkerke 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws