Update | Pidcock mikt na wegstrepen Giro vol op drie wereldtitels in één jaar; Tour onzeker Mountainbiken
Mountainbiken

Update | Pidcock mikt na wegstrepen Giro vol op drie wereldtitels in één jaar; Tour onzeker

Update | Pidcock mikt na wegstrepen Giro vol op drie wereldtitels in één jaar; Tour onzeker

(3 mei 2022) Tom Pidcock verruilt de komende tijd de wielrenfiets voor de mountainbike. INEOS Grenadiers, de ploeg van de Britse coureur, maakte op sociale media bekend dat Pidcock in mei twee mountainbike-wedstrijden rijdt.

Een dag eerder had Pidcock al gehint naar een rentree op de mountainbike via zijn eigen sociale kanalen. Na een moeizaam voorjaar plaatste hij een foto waarbij hij zei snel weer op de mountainbike te stappen. Nu blijkt dat hij al aankomend weekend in de Wereldbeker van start gaat. Dan wordt een wedstrijd gehouden in het Duitse Albstadt. Later staat er voor hem ook nog een deelname in Nové Mesto gepland.

Pidcock kan in de mountainbikewedstrijden van start gaan door het afzeggen van de Giro d'Italia. Normaal gesproken zou hij meedoen aan deze grote ronde, maar de wereldkampioen veldrijden ontbrak in de definitieve selectie van de ploeg. De kans lijkt nu aanwezig dat hij zijn opwachting zal maken in de Tour de France. Onlangs verkende hij al de kasseienetappe die daar op het programma staat.

Update onder de tweet!

Update - 5 mei 2022 (11.45 uur): Pidcock niet constant genoeg voor de Giro

De keuze om Tom Pidcock niet te laten starten in de Giro d'Italia is in goed overleg tussen INEOS Grenadiers en de jonge Brit genomen. Dat vertelt zijn coach Kurt Bogaerts in gesprek met Het Nieuwsblad. Het was zeker de bedoeling om de Giro te doen, maar door een wisselvallig voorjaar kwamen er twijfels. 'Je moet er 21 dagen op rij constant kunnen presteren en na dit voorjaar waren we daar niet zeker van. Globaal gezien was hij beter dan vorig jaar, alleen wisselde hij goede dagen te veel af met slechte. Daarvoor kennen we wel de reden, want voor de Strade Bianche werd hij ziek, waardoor ook Milaan-Sanremo in de soep draaide.'

Omdat INEOS met Richard Carapaz vol mikt op het roze, werd voor Pidcock een andere route uitgestippeld. Die begint op de mountainbike, aangezien de Brit dolgraag wereldkampioen wil worden in augustus. 'Voor Tom is mountainbiken pure fun, het is een discipline die hij graag wil blijven uitoefenen.' Dat geldt ook voor het veldrijden. Pidcock zal komende winter in zijn regenboogtrui in principe weer zo'n twaalf á dertien crossen doen.

De blik is in 2022 echter vooral gericht op twee WK's. Na zijn wereldtitel in het veld wil Pidcock ook wereldkampioen worden op de mountainbike en op de weg. Omdat de Vuelta wordt gereden tijdens het WK mountainbiken, is de Tour de France de enige optie voor een grote ronde. Volgens Bogaerts is er daarover nog geen beslissing genomen, alleen dat Pidcock in juni weer op de weg terugkeert in de Ronde van Zwitserland of Route d'Occitanie. 'Mocht Tom niet starten in de Tour, dan zal hij deze zomer nog wat extra mountainbiken. Hij moet er dan wel voor zorgen dat hij zijn volume aan trainingen behoudt, maar anderzijds bouw je door dat mountainbiken ook veel intensiteit op die op de korte hellingen op het WK op de weg in Australië goed van pas zullen komen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws