Shortraces mountainbiken Leogang: Flückiger en Lecomte winnen, sterke Anne Terpstra tweede Mountainbiken
Mountainbiken

Shortraces mountainbiken Leogang: Flückiger en Lecomte winnen, sterke Anne Terpstra tweede

Shortraces mountainbiken Leogang: Flückiger en Lecomte winnen, sterke Anne Terpstra tweede

De shortraces van de Wereldbeker mountainbiken in het Oostenrijkse Leogang zijn gewonnen door Loana Lecomte (vrouwen) en Matthias Flückiger (mannen). Tom Pidcock en Mathieu van der Poel waren uiteraard niet aanwezig.

Bij de dames nam de sterke Française Lecomte al snel afstand van de concurrentie, waardoor ze de laatste rondes redelijk op reserve kon afwerken. De Nederlandse Anne Terpstra reed een heel sterke race en sloot dit af met een mooie tweede plek, haar beste resultaat in een shortwedstrijd. De Deense Caroline Bohé sloot de race af op plek drie.

De mannenrace werd al snel opgeschrikt door een crash van onder meer Samuel Gaze (Alpecin-Fenix). Het was echter de Braziliaan Henrique Avancini die de koers in handen nam, maar hij werd gecounterd door de sterke Zwitsers Flückiger en Vital Albin. Flückiger toonde zich in de laatste twee rondes heer en meester.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws