INEOS met Tourkopmannen, Pidcock en Van Baarle in Ronde van Zwitserland Wielrennen
Wielrennen

INEOS met Tourkopmannen, Pidcock en Van Baarle in Ronde van Zwitserland

INEOS met Tourkopmannen, Pidcock en Van Baarle in Ronde van Zwitserland

Waar INEOS-Grenadiers in het verleden vaak met een groot deel van haar Tourselectie naar de Dauphiné trok, neemt het die deze keer mee naar de Ronde van Zwitserland. Zo stelt de Britse ploeg Daniel Felipe Martínez, Geraint Thomas en Adam Yates op. Ook Dylan van Baarle is aanwezig.

Martínez en Yates debuteren in de Ronde van Zwitserland. De eerste stond dit jaar al op het podium in Parijs-Nice en won de Ronde van het Baskenland. Yates viel in Parijs-Nice dan weer net buiten het podium, maar was wel tweede in de UAE Tour. Daar moest hij de winst aan Tadej Pogacar laten. Verder kan Thomas namens INEOS een goed klassement rijden. De Welshman werd in 2015 al een tweede in de Zwitserse rittenkoers. Thomas heeft dit seizoen echter nog geen indruk kunnen maken. In zijn vorige koers – de Ronde van Romandië – eindigde hij als negentiende.

Verder maakt ook Tom Pidcock deel uit van de selectie. De Brit maakte na het voorjaar een uitstap naar het mountainbiken, met veel succes, zo won hij twee wereldbekers. Parijs-Roubaix-winnaar Van Baarle is ook van de partij. Omar Fraile en Luke Rowe maken de selectie van INEOS compleet.

Selectie INEOS Grenadiers Ronde van Zwitserland 2022

Geraint Thomas
Daniel Felipe Martínez
Adam Yates
Tom Pidcock
Dylan van Baarle
Omar Fraile
Luke Rowe


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws