Pidcock heeft geen haast om voor grote rondes te gaan: 'Voelt als eenrichtingsweg' Wielrennen
Wielrennen

Pidcock heeft geen haast om voor grote rondes te gaan: 'Voelt als eenrichtingsweg'

Pidcock heeft geen haast om voor grote rondes te gaan: 'Voelt als eenrichtingsweg'

Als je veel talent hebt, volgt al snel de vraag: wanneer ga je voor een klassement in een grote ronde? Mathieu van der Poel en Wout van Aert kunnen daar ondertussen al over meepraten, evenals Tom Pidcock.

Waar het bij Van der Poel en Van Aert qua bouw al een stuk lastiger wordt, heeft Pidcock met zijn 62 kilogram en zege in de Baby Giro van 2020 al een stuk meer adelbrieven. Ook hij staat echter niet direct te springen om voor een klassement te gaan in een drieweekse rittenkoers. 'Ik zie ze als het toppunt van de sport, maar op het moment dat je je erop focust, voelt het als een eenrichtingsweg. Ik heb er dus geen haast mee', aldus Pidcock, die vorig jaar debuteerde in de Vuelta met een 67e plek.

Eigenlijk zou de Brit dit jaar de Giro rijden, maar na het voorjaar werd die ronde geschrapt. Pidcock staat nu op de rol voor de Ronde van Zwitserland, waarna de Tour de France in juli zou kunnen volgen.

Veranderen van disciplines is goed voor Pidcock

Terwijl Van der Poel indruk maakte in de Giro, was Pidcock de afgelopen weken present op de mountainbike. De wereldkampioen veldrijden zweert net als zijn Nederlandse rivaal bij plezier, en dat geldt voor alle drie de disciplines. 'Mentaal is het goed voor me', legt hij uit aan PA Media. 'Het werkt verfrissend. Ik zeg niet dat wegwielrennen saai is, maar het houdt me scherp om zo nu en dan te veranderen.'

Pidcock heeft geen haast om voor grote rondes te gaan: 'Voelt als eenrichtingsweg'
Tom Pidcock heeft er enkele fijne weken opzitten op zijn mountainbike

'Ik heb er enkele fijne weken opzitten. De wereld van het mountainbiken is een plezierige om te zijn', gaat de coureur van INEOS Grenadiers verder. 'Iedereen is relaxed en vriendelijk. Het klassiekerseizoen is quite full on, dus het is fijn om even in mijn eigen wereld te zitten en mijn ding te doen. Daar ben ik vrij goed in.'

Zijn ploeg weet ook dat Pidcock op zijn best is als hij zijn eigen ding kan doen. Hij verlengde recent zijn contract met vijf jaar bij de ploeg van Dave Brailsford. 'Op dit moment volgen ze mijn pad, maar ik heb een beetje mijn eigen kleine projectje en teampje binnen de ploeg', legt de olympisch kampioen mountainbiken uit.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws