Hirschi en Schachmann showen vorm in Zwitserland: 'Dit is een goed teken' Wielrennen
Wielrennen

Hirschi en Schachmann showen vorm in Zwitserland: 'Dit is een goed teken'

Hirschi en Schachmann showen vorm in Zwitserland: 'Dit is een goed teken'

Marc Hirschi en Maximilian Schachmann namen vrijdag plaats op de eerste twee plaatsen in de Zwitserse eendagswedstrijd GP Kanton Aargau. Een mooie opsteker voor de Zwitser en Duitser.

Hirschi was de snelste van een groepje van zeven, wat hem na afloop uiteraard tevreden stelde. 'Het was een zware wedstrijd, maar ik ben meer dan tevreden met mijn overwinning. Ik vond het een hectische en snelle wedstrijd', sprak hij na afloop van de wedstrijd in eigen land.

'De timing was heel belangrijk in de sprint. Met nog 200 meter te gaan ging ik gaan met wind mee en op die manier kon ik naar zege sprinten', legt hij uit. 'Het voelde zo goed omdat ik in eigen land koers, voor al mijn familie en vrienden. Het is een goed teken richting de Ronde van Zwitserland', geeft Hirschi, die ook op de longlist staat voor de Tour, aan.

Schachmann: 'Het was niet mijn beste dag'

Ook voor Schachmann was het een fijne gewaarwording om weer mee te doen om de zege. 'Het was pas mijn eerste race na een heel moeilijk eerste deel van het seizoen', vertelt de Duitser. 'Na mijn trainingskamp wilden we eigenlijk voor Marco Haller gaan. Ik schoof vrij vroeg mee en kwam uiteindelijk in de voorste groep. Het was niet mijn beste dag, maar het resultaat was niet slecht. Ik kon Hirschi net niet voorbij en werd tweede.'

Beide mannen rijden vanaf zondag de Ronde van Zwitserland, waar ze meerdere kansen zullen krijgen op nieuw succes.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws