[Update] Geen gebroken heup bij Van der Poel na crash in mountainbikerace Mountainbiken
Mountainbiken

[Update] Geen gebroken heup bij Van der Poel na crash in mountainbikerace

[Update] Geen gebroken heup bij Van der Poel na crash in mountainbikerace

Mathieu van der Poel heeft zijn olympische droom op moeten bergen na een zware valpartij in de eerste ronde van de mountainbike-wedstrijd. De Nederlander kwam op het lastigste stuk van het parcours hard ten val, waarna hij even bleef zitten. Uiteindelijk stapte hij wel weer op, maar de concurrentie was toen al ver weg.

Van der Poel reed in positie zes op dat moment, maar maakte een fout bij de hoogste drop van het parcours. Hierdoor denderde de Nederland over zijn stuur heen en kwam hard ten val. De Nederlandse hoop bleef even beduusd zitten, maar besloot even later alsnog weer op de fiets te stappen.

De Nederlander reed met een van pijn verwrongen gezicht verder en leek met name last te hebben van zijn rug. Door de valpartij verloor Van der Poel één minuut op de kop van de koers, een schijnbaar onmogelijke opgave. Hij bleef het nog enkele rondes proberen, maar in de vijfde ronde verdween hij met pijn uit de wedstrijd. Na de door Tom Pidcock gewonnen wedstrijd werd Van der Poel naar het ziekenhuis gebracht, omwille van pijn aan zijn heup.

De ploegleiding van Van der Poel meldde uiteindelijk dat er geen breuken in de heup zijn geconstateerd in het ziekenhuis, zo weet Thijs Zonneveld op Twitter te vertellen. Wat hij verder voor kwetsuren opliep, is nog onduidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws