Zwitsers Flückiger en Schurter botsen tijdens wereldbeker Lenzerheide, Braidot verrast met zege Mountainbiken
Mountainbiken

Zwitsers Flückiger en Schurter botsen tijdens wereldbeker Lenzerheide, Braidot verrast met zege

Zwitsers Flückiger en Schurter botsen tijdens wereldbeker Lenzerheide, Braidot verrast met zege

De Wereldbeker mountainbiken in Lenzerheide is uitgelopen op een absolute thriller. De lokale helden en topfavorieten Mattias Flückiger en Nino Schurter kwamen met elkaar in botsing, waarna de Italiaan Luca Braidot er met de zege vandoor ging.

In de slotronde gingen Flückiger en Schurter zij aan zij voor de zege, maar een botsing zorgde ervoor dat beide renners niet konden wedijveren om de zege. Braidot en de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly mochten zodoende strijden om de overwinning, waarbij de Italiaan zijn opponent afhield.

Beelden van het incident zijn er niet, daar het gebeurde op een plek zonder camera. Wel was te zien dat Schurter zeer verbouwereerd was, terwijl er stemmen opgingen dat Flückiger zijn opponent express zou hebben tegengehouden. 'We zijn gevallen, meer valt er niet te vertellen. Zo gaat de koers, maar het is triest voor iedereen', vertelde Flückiger.

Schurter had duidelijk een ander verhaal. 'Hij heeft me gewoon tegengehouden. Ik wilde hem inhalen, misschien kon hij de teleurstelling van vorig jaar niet aan', beet hij zijn opponent toe.

Terpstra knap vijfde bij de vrouwen

Bij de dames wist Loana Lecomte uit Frankrijk nog maar eens te winnen. Anne Terpstra uit Nederland eindigde op de vijfde plek, terwijl Anne Tauber genoegen moest nemen met de vijftiende plaats in Zwitserland.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws