Van Vleuten grijpt andermaal zege in Giro Donne: 'Druk zal in de Tour des Femmes groter zijn' Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Van Vleuten grijpt andermaal zege in Giro Donne: 'Druk zal in de Tour des Femmes groter zijn'

Van Vleuten grijpt andermaal zege in Giro Donne: 'Druk zal in de Tour des Femmes groter zijn'

Annemiek van Vleuten is maar wat blij met haar derde eindzege in de Giro Donne. De Nederlandse van Team Movistar gaat zich nu voorzichtig voorbereiden op de Tour des Femmes, haar volgende grote doel.

'Ik ben heel trots, dit was een groot doel met de ploeg. Ik ben heel trots op het hele team, alle meiden hebben het heel goed gedaan en de focus was er bij iedereen. Het is mooi om te winnen, maar het is mooier om dat met zijn allen te doen', geeft de dolgelukkige Nederlandse aan.

Van Vleuten: 'Je kunt het niet alleen doen'

'In een rittenkoers kun je het niet alleen doen, met teamwork komt het allemaal bij elkaar. We mogen dit met recht samen vieren', gaat Van Vleuten verder. 'Mijn geheim? Het feit dat ik hier heel wat uren werk in heb gestoken en elke dag goed herstel. Daarnaast heb ik de focus er elke kilometer van elke rit goed ingehouden, dat is voor mij nog het moeilijkste.'

'Ik heb me goed staande gehouden', concludeert Van Vleuten, die zich nu gaat richten op de Tour des Femmes. 'De druk zal daar nog wat groter zijn, verwacht ik. Ik ga nu herstellen richting die wedstrijd, zowel fysiek als mentaal.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws