Nibali speelt zijn kaarten te vroeg: 'Inspanning samen met Evenepoel moeten bekopen' Olympische Spelen 2020
Olympische Spelen 2020

Nibali speelt zijn kaarten te vroeg: 'Inspanning samen met Evenepoel moeten bekopen'

Nibali speelt zijn kaarten te vroeg: 'Inspanning samen met Evenepoel moeten bekopen'

Vincenzo Nibali mogen we nooit afschrijven, maar hij kwam, helaas voor hem, niet in de buurt van een goed resultaat in de olympische wegrit. Tegenover Tuttobiciweb vertelt hij over zijn race.

Het Italiaanse team ging met een duidelijk idee van start. 'We hebben onze kaarten op de juiste manier gespeeld vandaag. We probeerden meerdere keren te anticiperen. Ik ging op het juiste moment met Evenepoel, maar ze gaven ons toen geen ruimte. Vervolgens konden Bettiol en Moscon in goede positie aan de beklimming beginnen, maar toen moest ik mijn eerdere inspanningen bekopen', vertelt de Italiaan.

Alberto Bettiol zat uiteindelijk wel mee in de voorste groep, maar moest die door hevige krampen laten gaan. Nibali kan het niet goed verklaren. 'De krampen van Aberto...Op zulke warme en vochtige dagen kan zoiets gebeuren. Renners uit de Tour hebben het vandaag goed gedaan. Van Aert, Pogacar en Carapaz waren in een goede conditie. Wij hadden geen echte leider, maar ik ben blij dat we als een echt team gereden hebben', aldus de Haai van Messina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws