Van Avermaet als luxeknecht: 'Wij waren het enige land dat zijn verantwoordelijkheid nam' Wielrennen
Wielrennen

Van Avermaet als luxeknecht: 'Wij waren het enige land dat zijn verantwoordelijkheid nam'

Van Avermaet als luxeknecht: 'Wij waren het enige land dat zijn verantwoordelijkheid nam'

Greg Van Avermaet reed een tijd vol in beeld bij de olympische wegwedstrijd voor mannen. Niet op de positie waar we dat gewend zijn hem, maar op kop van het peloton, rijdend voor zijn kopmannen. Aan Sporza verklaarde hij dit.

Van Avermaet bracht het begrip 'luxeknecht' misschien wel naar een hoger niveau. Voor hem kwam het echter niet als een verrassing. 'Ik vroeg zelf om deze rol. Ik had tijdens de verkenning gezien dat die klim te zwaar zou zijn voor mij. Vansevenant en Benoot zouden veel nuttiger zijn op die klim en ik dus aan het begin van de koers. Ik was wel verrast dat de Slovenen zo laat pas een mannetje mee lieten werken. Het is belangrijk dat je als toplanden samenwerkt, maar wij waren het enige land dat zijn verantwoordelijkheid nam.'

De voormalig kampioen heeft niets dan goede woorden over voor zijn kopman Wout van Aert. 'Hij was imponerend en heeft geen enkele fout gemaakt. Hij werd geklopt door zijn favorietenrol. Iedereen lette op Wout en Pogacar. Hij was misschien wel de beste, maar in een wedstrijd als deze moet je ook geluk hebben. Maar hij heeft de koers gereden die hij moest rijden', aldus de Vlaming.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws