Eenkhoorn zwaar ontgoocheld na tweede plek in Tourrit: 'Het is kut, ik zat perfect in zijn wiel' Wielrennen
Wielrennen

Eenkhoorn zwaar ontgoocheld na tweede plek in Tourrit: 'Het is kut, ik zat perfect in zijn wiel'

Eenkhoorn zwaar ontgoocheld na tweede plek in Tourrit: 'Het is kut, ik zat perfect in zijn wiel'

Pascal Eenkhoorn greep naast de overwinning in de achttiende etappe van de Tour de France. De Nederlander van Lotto-Dstny verloor de sprint van mede-koploper Kasper Asgreen.

Het was bloedstollende finale, waarin het verschil tussen het peloton en de vier koplopers zeer klein was. Tegen alle verwachtingen bleven de vluchters het peloton nipt voor, waarna de sprint werd gewonnen door Asgreen.

'Het is kut', spreekt een ontgoochelde Eenkhoorn zijn eerste gedachte uit aan de finish. 'Als je in zo'n positie zit wil je gewoon winnen. Wat Campenaerts voor mij doet... Hij gaat zonder te zeggen gewoon vol tot de laatste driehonderd meter. Het was een lastige aankomst, ik zat perfect in zijn (Asgreen, red.) wiel. Maar ik kwam er niet over, dan wint de sterkste', aldus Eenkhoorn bij de NOS.

Eenkhoorn maakte aanvankelijk niet deel uit van de ontsnapping. In de tweede helft van de etappe probeerde hij wegens de kleine voorsprong herhaaldelijk de oversteek te maken. Bij één van de keren werd hij de pas afgesneden door Jasper Philipsen. Na een nieuwe poging wist hij mede met de hulp van zijn ploegmaat Campenaerts wel vooraan aan te sluiten.

Eenkhoorn: 'Reden om te winnen'

'We hebben daarna vol gereden, dat is het was ik het liefste doe. Je zag dat ze daarachter helemaal naar de klote gingen. In de Giro van vorig jaar maakte ik dat ook mee. Dat is gewoon zo motiverend en Campenaerts was zo sterk', vervolgt Eenkhoorn.

'Het verschil ging van vijf naar tien seconden; wij wisten het ook niet meer. Als Campenaerts die laatste kilometer niet doorreed zouden we denk ik zijn teruggepakt. Dat toont aan dat we reden om te winnen. Met vier man hebben we er alles aan gedaan', kan Eenkhoorn zichzelf en zijn ploegmaats niets verwijten.

'Het was een all-out inspanning van vijftien seconden', komt de renner desgevraagd nog eens terug op de sprint tegen Asgreen. 'Als ik naar de supermarkt ga met bijna een Tourrit dan krijg ik er niks', sluit Eenkhoorn met een treffende omschrijving van tweede plaats af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws