Interview | Quinten Hermans na 1,5 maand terug in het veld: 'Direct paar km/u rapper toen Wout en Mathieu gingen' Veldrijden
Veldrijden

Interview | Quinten Hermans na 1,5 maand terug in het veld: 'Direct paar km/u rapper toen Wout en Mathieu gingen'

Interview | Quinten Hermans na 1,5 maand terug in het veld: 'Direct paar km/u rapper toen Wout en Mathieu gingen'

Quinten Hermans keerde in de cross van Mol terug na anderhalve maand inactiviteit (in wedstrijdverband althans), waarbij de kloeke Belg meteen direct een vijfde plek wist op te eisen. In de Leiderstrui ving hem na afloop op voor een kort gesprekje in de stortregen.

Het was van het EK in Namen geleden dat we Hermans in actie zagen. Van die wedstrijd had de coureur uit Turnhout een groot doel gemaakt, maar het liep volledig in de soep. Na een valpartij en twee lekke banden kon hij die koers zelfs niet uitrijden. 'Het is spijtig dat mijn pech op het verkeerde punt op het parcours voorviel, want ik had enorm veel energie in de voorbereiding naar het Europese kampioenschap gestopt en verkeerde in de vorm waarop ik gehoopt had', stelde hij na afloop van die koers, om direct mee te geven dat hij de fiets twee weken aan de kant zou zetten.

Interview | Quinten Hermans na 1,5 maand terug in het veld: 'Direct paar km/u rapper toen Wout en Mathieu gingen'

Hermans raakte de fiets na EK twee weken niet aan

En zo geschiedde: op 19 november was Hermans weer op de fiets te vinden, om via zijn eerste trainingskamp met zijn nieuwe ploeg Alpecin-Deceuninck - waar hij vanaf 1 januari voor uitkomt - in Spanje in Mol weer aan de start te verschijnen. Hermans begon de koers goed vooraan, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde plek. 'Goh, dat deed pijn', pufte hij na afloop van de koers uit. 'Maar het was wel plezant', vertelde de nummer twee van Luik-Bastenaken-Luik er even snel achteraan.

Hermans was in het begin van de cross zelfs enkele malen vooraan te vinden. 'Ik had het gevoel dat ik, als ik in het begin als eerste door het zand kon rijden, mijn eigen spoor kon kiezen', verklaarde hij zijn tactiek. 'Maar je merkt toch snel dat het een paar kilometer per uur sneller ging toen Mathieu van der Poel en Wout van Aert doortrokken.' Vanaf dat moment vocht Hermans met Tom Pidcock en Laurens Sweeck om plek drie, maar daarin kwam hij net tekort.

Dat Hermans bij zijn rentree direct weer vooraan mee kan doen geeft vertrouwen. 'Ik heb drie, vier weken goed getraind, maar het doet nu toch wel pijn om terug te keren in het veld. Uiteindelijk is het wel fijn dat het nu meteen zo goed gaat, dus daar ben ik blij mee', sluit hij af.

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws