Alpecin-Deceuninck bevestigt komst Kragh Andersen, Hermans en Groves en strikt ook Plowright Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-Deceuninck bevestigt komst Kragh Andersen, Hermans en Groves en strikt ook Plowright

Alpecin-Deceuninck bevestigt komst Kragh Andersen, Hermans en Groves en strikt ook Plowright

Alpecin-Deceuninck heeft in één klap de komst van vier renners voor 2023 aangekondigd. De ploeg van Mathieu van der Poel kan vanaf komend seizoen beschikken over de diensten van Søren Kragh Andersen, Quinten Hermans, Kaden Groves en Jensen Plowright.

De komst van Kragh Andersen, Hermans en Groves werd eind juni al gebracht door Velonews, maar pas vanaf 1 augustus mogen wielerploegen hun aanwinsten voor het nieuwe seizoen presenteren. Kragh Andersen en Groves tekenen een contract voor twee seizoenen, tot het einde van 2024. Hermans ligt tot en met 2025 vast. Ook de 22-jarige Australiër Jensen Plowright wordt overgenomen uit de opleidingsploeg van Groupama-FDJ. Hij ligt net als Hermans vast tot het einde van 2025.

Met de vier renners slaat Alpecin-Deceuninck een flinke slag. Kragh Andersen komt over van Team DSM, waar hij een aflopend contract had en niet wilde verlengen. Om die reden mocht hij niet naar de Tour de France en was de sfeer wat bekoeld. Hermans lag ook al overhoop met zijn ploeg, Intermarché-Wanty-Gobert. Ook de Belg mocht niet naar de Tour, omdat het de sfeer in het team niet ten goede zou komen.

Groves komt over van Team BikeExchange-Jayco, waarvoor hij in 2021 echt doorbrak. De 23-jarige Australiër reed sinds 2019 voor de Australische ploeg en boekte in die periode vijf overwinningen. Dit seizoen mengde hij zich in de massasprints voor het eerst tussen de grote heren van de sprint. In de Ronde van Turkije legde hij onder meer Jasper Philipsen en Sam Bennett er één keer op.

Als vijfde versterking komt Nicola Conci in 2023 over vanuit het Alpecin-Deceuninck Development Team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws