Quinten Hermans kraait direct victorie bij eerste cross: 'Ik wil het EK winnen' Veldrijden
Veldrijden

Quinten Hermans kraait direct victorie bij eerste cross: 'Ik wil het EK winnen'

Quinten Hermans kraait direct victorie bij eerste cross: 'Ik wil het EK winnen'

Quinten Hermans wist donderdagmiddag bij zijn eerste cross gelijk toe te slaan. Met een straatlengte voorsprong op zijn meest dichte belagers kwam hij solo over de streep in Ardooie. Na afloop van de cross liet Hermans weten het Europees Kampioenschap in Namen als grootste doel te zien.

'Het ging enorm goed vandaag, op een parcours wat mij wel heel goed lag. Ik kon mijn vermogen van het wegseizoen goed kwijt, want het was veel duwen', opent de 27-jarige Hermans het interview met Sporza na afloop van de door hem gewonnen veldrit.

Na een aantal rondes begon Hermans al aan zijn solo, nadat hij Felipe Orts (en de net daarvoor afgehaakte Laurens Sweeck) met een versnelling achter zich liet. 'Orts was even over zijn limiet gegaan, dus hij moest een gaatje laten. Toen heb ik besloten door te trekken en geprobeerd dat tempo vast te houden. Elke ronde kon ik een klein beetje uitlopen en dan is het fijn rondfietsen natuurlijk', stelt Hermans, die dit jaar onder meer tweede in Luik-Bastenaken-Luik werd, tevreden.

Vorig jaar tweede, dit jaar eerste op het EK?

Wanneer Hermans gevraagd wordt naar zijn concrete doelen dit cross-seizoen, is hij duidelijk. 'Mijn grote doel staat binnen twee weken al op de planning: het Europees Kampioenschap in Namen, daar mik ik op. Ik zeg al twee maanden dat ik daarnaartoe aan het werken ben. Ik weet van mezelf dat ik met een paar crossen al in een goede conditie kan geraken.'

Op en rondom de in Nederland gelegen VAM-berg werd Hermans vorig jaar tweede op het Europees Kampioenschap, achter een sterke Lars van der Haar. 'Hopelijk sta ik dit jaar een stapje hoger op het podium. Dat gaat natuurlijk moeilijk worden, maar ik ga niets aan het toeval overlaten', vertelt Hermans met een glimlach. De eerstvolgende wedstrijd van Hermans is de Wereldbekerwedstrijd in Tabor (Tsjechië) op zondag 23 oktober. Daar zal hij de degens kruisen met onder meer Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws