soren kragh andersen

Dit is de pagina van Søren Kragh Andersen, de Deense wielrenner van Alpecin-Deceuninck. Hij rijdt vanaf 2023 voor de Belgische ploeg. In de Leiderstrui verzamelt al het nieuws over Kragh Andersen en houdt tevens zijn biografie bij.  

soren kragh andersen

Kragh Andersen rijdt in hetzelfde team als zijn broer

Kragh Andersen is geboren op 10 augustus 1994. In zijn jaren als junior maakte de Deen al indruk en in 2011 boekte hij zijn eerste overwinningen bij de junioren. Zo won hij etappes in de Tour du Pays de Vaud en in de Vredeskoers. Vanaf 2013 rijdt Kragh Andersen voor het Deense Team Waoo. Hier reed hij samen in de ploeg met zijn broer Asbjørn. Het grootste succes dat hij als belofte weet te behalen, is de nationale titel op de tijdrit. Namens de Deense ploeg weet hij ook zijn eerste overwinning in een profwedstrijd te pakken. In de Tour des Fjords komt Kragh Andersen als eerste over de streep. Mede door dit resultaat maakt de jonge Deen de overstap naar zijn eerste WorldTour ploeg. DSM-firminich is het team waar hij zijn eerste profcontract tekent. 

In zijn eerste jaar bij de toenmalig Duitse ploeg weet de Deen nog geen potten te breken. Het enige succes in 2016, is het jongerenklassement in de Ronde van Qatar. Hij reed dit jaar ook in de Ronde van Vlaanderen, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. In alle drie de wedstrijden wist hij de finish alleen niet te halen. In 2017 maakte Kragh Andersen vervolgens zijn debuut in de Ronde van Spanje. In de Vuelta wist de Deen geen noemenswaardige prestaties te behalen. Het hoogtepunt voor de Deen dit seizoen is de winst op de ploegentijdrit op het WK in Bergen. Ook maakt hij dit jaar indruk in Parijs-Tours waarin hij tweede wordt. Hier deelde hij het podium met de winnaar, Matteo Trentin en de winnaar van het brons, Niki Terpstra. 

Kragh Andersen wint nu wel Parijs-Tours

In 2018 is het vervolgens wel raak voor Kragh Andersen in Parijs-Tours. Hij demarreerde ongeveer tien kilometer voor het einde en Terpstra kon niet volgen. De Nederlander eindigde net als het jaar hiervoor, één plekje achter de Deen. Kragh Andersen maakt dit jaar ook zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. Het andere hoogtepunt voor de Deen is zijn overwinning in de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland. In 2019 kent Kragh Andersen een minder jaar en weet hij geen overwinningen te boeken. 

Twee overwinningen in de Tour voor Kragh Andersen

De Deen laat zich na een minder jaar niet kennen en heeft in 2020 zijn meest succesvolle seizoen uit zijn loopbaan. De reden hiervoor zijn zijn twee overwinningen in de Tour de France van dat jaar. In de veertiende etappe kwam hij solo over de finish in Lyon. Dit betekende zijn eerste overwinning in een grote ronde. Een kleine week later herhaalde hij dit kunststukje en wist hij ook de negentiende etappe op zijn naam te schrijven. In beide overwinningen was het overigens Luka Mezgec die tweede werd achter Kragh Andersen. Ook in Parijs-Nice en in de Binckbanck Tour pakte de Deen dit jaar een etappeoverwinning. 

Na twee mindere jaren bij DSM-firminich besloot Kragh Andersen in 2023 voor het Belgische Alpecin Deceuninck te rijden. In zijn eerste jaar wist hij Eschborn-Frankfurt op zijn naam te schrijven. Ook deed de Deen dit jaar weer mee in de Tour de France. Zijn ploeg wist in de vorm van Jasper Philipsen de groene trui te winnen. Op het WK in Glasgow heeft Kragh Andersen de finish niet gehaald. Ook in 2024 rijdt hij voor de Belgische formatie.

soren kragh andersen Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties