Froome: 'Bernal heeft gezegd dat hij mij zal ondersteunen in Tour de France' Tour de France

Froome: 'Bernal heeft gezegd dat hij mij zal ondersteunen in Tour de France'

Door Marijn van den Berge 14 oktober 2019 | 14:08


Het wielerseizoen is op een paar Aziatische koersen na ten einde en dus wordt er al stiekem vooruitgeblikt op het nieuwe seizoen. Zo ook door Chris Froome, die na zijn horrorcrash in het Critérium du Dauphiné niet meer in actie kwam en in 2020 graag zijn revanche wil halen.

Froome gaat op jacht naar zijn vijfde Tourzege, waarmee hij het officiële record van aantal Tourzeges evenaart. Maar met Geraint Thomas en nu ook Egan Bernal heeft hij twee andere Tourwinnaars in de ploeg, die hem mogelijk van dat record af zouden kunnen houden. Als het aan die laatste ligt is dat echter niet het geval.

‘Bernal heeft gezegd dat hij in een ondersteunende rol naar de Tour zal gaan’, zegt Froome tegen France Télévisions. Dat zou betekenen dat de Colombiaan in dienst van Froome gaat rijden en niet zijn gele trui verdedigen. ‘Maar ik zal wel de sterkste moeten zijn’, weet Froome. ‘Als hij sterker is, zal ik blij zijn met zijn zege. Want dat is koers: de sterkste renner wint.’

Froome: 'Ik kom nog minstens één Tourzege tekort'

Intussen zijn er ook genoeg vraagtekens rondom Froome. Hij is inmiddels 34 en raakte dus zwaargewond bij die val. De vraag luidt of hij nog wel op zijn oude niveau terug kan komen. ‘Veel mensen zeiden dat ik nooit meer een Tour zal winnen. Maar dat moedigt me alleen maar aan. Ik heb vier Tourzeges en kom er nog minstens één tekort. Ik houd van wielrennen en wil doorgaan.’ (Foto: Team INEOS)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws