Ewan doet boekje open: 'Met zoveel stress richting Tour dat het ongezond was' Tour de France

Ewan doet boekje open: 'Met zoveel stress richting Tour dat het ongezond was'

Door Marijn van den Berge 12 november 2019 | 09:35


Caleb Ewan was de grote sprinter van de Tour de France met liefst drie etappezeges, waaronder de sprint der sprints op de Champs-Elysees. Toch ervoer de kleine Australiër een hele hoop druk, zo heeft hij laten weten aan The Age.

‘Ik ging als kopman naar de Tour met mijn nieuwe team Lotto Soudal, terwijl zij net André Greipel hadden, die ze elf Touretappes bezorgde. Het was mijn Tourdebuut en de media keek vol verwachting naar me of ik het wel waar kon maken. Ik ging de Tour in met heel veel druk van verschillende kanten’, vertelt een openhartige Ewan bij het Australische medium.

‘Ik ging met zoveel stress richting de Tour dat het niet gezond meer was’, verklaart Ewan, die in die periode ook een dochtertje kreeg. ‘Ik ben blij met hoe ik ermee om ben gegaan en hoe ik toch gepresteerd heb. Vooral nadat ik in de eerste helft van de Tour niet won. Toen de Tour gedaan was, was dat de grootste opluchting van mijn leven. Het is niet makkelijk om dit alles te ondergaan, zeker niet omdat ik 24 was’, besluit Ewan. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws