Roglic ziet zichzelf als grootste favoriet voor eindzege in Tour de France Tour de France

Roglic ziet zichzelf als grootste favoriet voor eindzege in Tour de France

Door Gerrit van Loon 18 januari 2020 | 16:14


Primoz Roglic ziet geen enkele reden om niet optimistisch te zijn voor de Tour de France. De Sloveen van Jumbo-Visma voelt zich de grootste favoriet voor de eindzege, zo vertelt hij aan het Spaanse wielerplatform Ciclo21.

‘Als je naar mijn resultaten van de voorgaande jaren kijkt, zie je dat ik al enkele grote races heb gewonnen’, aldus Roglic. Na een fenomenaal seizoen 2019, waarin hij bovenaan de wereldranglijst stond, zet hij nu vol in op de Tour de France van deze zomer.

Vijf maanden voor de start in Nice besteedt de 30-jarige renner geen energie aan het nadenken over de rolverdeling in het Nederlandse team. Naast Roglic gaan ook Steven Kruijswijk en Tom Dumoulin mee naar Frankrijk. Laatstgenoemde liet al weten dat zijn ploeggenoot hoger in de hiërarchie staat.

‘We hebben nog een paar maanden. Je kunt speculeren zoveel je wilt, maar alles wordt pas bekend als we er zijn. Iedereen weet waar we aan toe zijn en wat we kunnen. Pas tijdens het rijden, kunnen we nadenken over hoe we met de ontstane situatie omgaan. En hoe we er het beste van kunnen maken.’

Primoz Roglic niet bang voor Movistar-scenario

Roglic is niet bang voor een Movistar-scenario. In zowel 2018 als 2019 moesten de verschillende kopmannen Mikel Landa, Nairo Quintana en Alejandro Valverde in de Tour genoegen nemen met troostplekken. ‘Ik denk dat wij een iets hoger niveau hebben. Als we de Tour kunnen winnen of andere goede dingen laten zien, is het omdat we erin geslaagd zijn om de situatie met drie kopmannen te handelen’, aldus Roglic. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws