Kruijswijk niet bang voor eerste Tourweek: 'Je rijdt elkaar er niet zomaar af' Tour de France

Kruijswijk niet bang voor eerste Tourweek: 'Je rijdt elkaar er niet zomaar af'

Door Ward Hilhorst 11 juli 2020 | 10:49


Steven Kruijswijk is een van de drie speerpunten van Team Jumbo-Visma in de komende Tour de France. Dat er drie speerpunten zijn, ziet hij als een enorm voordeel, zegt hij in gesprek met het AD.

Het is daarbij wel zaak dat de keuze voor de kopman niet al te snel gemaakt wordt. 'De Tour is meestal beslist in de derde week. We moeten zorgen dat we er dan nog alle drie goed voor staan. Daarom hebben we ook een ploeg mee die volledig op het klassement is gericht, zodat wij dat werk waarvoor zij mee zijn niet hoeven te doen en ons lang kunnen sparen voor de finale.'

Op het eerste oog ziet ook de eerste week er al heftig uit, dus er is kans dat er daar al veel verschillen ontstaan. Kruijswijk is daar echter niet bang voor. 'De belangrijke mannen gaan overblijven, maar het gaat niets zeggen over de top-drie na drie weken. Daarvoor ligt het niveauverschil in eerste week te dicht bij elkaar, je rijdt elkaar er niet zo maar van af. Als je deze ritten in de laatste week zou hebben, zouden de verschillen veel groter zijn. Je moet alleen opletten dat je geen slechte dag hebt.' (Foto: Wesley van Bavel/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws