INEOS dropt bom: Bernal en Carapaz in Tour, Thomas Giro, Froome Vuelta Tour de France
Tour de France

INEOS dropt bom: Bernal en Carapaz in Tour, Thomas Giro, Froome Vuelta

INEOS dropt bom: Bernal en Carapaz in Tour, Thomas Giro, Froome Vuelta

Team INEOS zal in de Tour de France zonder Chris Froome en Geraint Thomas aantreden. De Britse formatie verrast met het schrappen van de twee beoogde kopmannen voor de Tour. Egan Bernal gaat wel mee en krijgt nu Richard Carapaz en Pavel Sivakov mee als schaduwkopmannen. Ook Dylan van Baarle is van de partij.

INEOS, of Team Grenadiers zoals de ploeg in de Tour zal heten, heeft de afgelopen weken lang nagedacht over de Tourselectie. Froome, Thomas en Bernal zouden als drie kopmannen naar Frankrijk gaan, maar de prestaties van Froome en Thomas bleven sinds de herstart van het wielerseizoen ver achter. Om die reden worden beide Britten buiten de selectie gelaten.

Ploegbaas Dave Brailsford legt de moeilijke beslissing uit: 'We hebben de laatste informatie moeten analyseren om er zeker van te zijn dat we de best mogelijke prestaties kunnen leveren in de komende maanden. Bernal zal opnieuw voor de gele trui gaan en Carapaz maakt zijn debuut. Thomas zal zich focussen op de Giro d'Italia en zal daar voor de winst gaan. Froome gaat naar de Vuelta. Hij is een legende en een grote kampioen en we willen hem in Spanje ondersteunen om nog een grote ronde te winnen. Zo heeft hij iets meer tijd om naar zijn topniveau te groeien.'

Selectie Team INEOS Tour de France 2020

Andrey Amador
Egan Bernal
Richard Carapaz
Jonathan Castroviejo
Michal Kwiatkowski
Luke Rowe
Pavel Sivakov
Dylan van Baarle

(Foto: Shoot me too/Instagram: @remogino1)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws