Tudor Pro Cycling Team

Dit is de pagina van Tudor Pro Cycling, de wielerploeg van Fabian Cancellara. De formatie is sinds 2023 als ProTour-team actief in het peloton, nadat de Zwitserse ploeg eerst door het leven ging als Swiss Racing Academy. In de Leiderstrui houdt het nieuws van de ploeg bij.

Tudor Pro Cycling Team

Meteen Nederlandse inbreng bij ploeg Cancellara

Het Zwitserse team begon in 2019 als Swiss Racing Academy, een opleidingsploeg voor beloften met hoofdzakelijk renners uit eigen land. Het team focuste niet alleen op de weg, maar leidden renners ook via de baan op naar een profcarrrière. Stefan Bissegger was destijds de grootste naam uit de ploeg. 

Vanaf 2020 bemoeide de grootste Zwitserse wielrenner aller tijden, Fabian Cancellara, zich als adviseur met de ploeg. Het jaar nadien kreeg de formatie meerdere nationaliteiten. Vanaf 2022 werd Cancellara zelfs eigenaar van het team, met het Zwitserse horlogemerk Tudor als hoofdsponsor. In 2023 verkreeg het team de status van ProTeam en daarmee startrechten voor de wedstrijden op de UCI ProSeries-kalender en kwam daarmee ook in aanmerking om wildcards te ontvangen voor wedstrijden op de UCI WorldTour-kalender.

De selectie in 2023 bevatte naast acht Zwitserse renners ook drie coureurs afkomstig uit Nederland: Maikel Zijlaard, Arvid De Kleijn en Rick Pluimers. Met zijn twee landgenoten als voornaamste helpers in de sprinttrein wist de rappe De Kleijn meerdere overwinningen te behalen in het eerste jaar dat de ploeg actief was. Zo won hij niet alleen de Italiaanse klassieker Milaan-Turijn, maar ook etappes in Boucles de la Mayenne, ZLM Tour, Ronde van Duitsland en Tour de Langkawi. In totaal boekte de equipe elf overwinningen. 

arvid de kleijn
Arvid De Kleijn

Cancellara blijft bouwen aan ploeg en haalt ervaren coureurs voor grote rondes

De ploeg van Cancellara heeft nooit een geheim gemaakt dat de ploeg wil gaan starten in een grote ronde. Voor het tweede seizoen van de ploeg haalde de ploeg dan ook meerdere ervaren coureurs, die al vele overwinningen hebben behaald. Met Alberto Dainese, Michael Storer en Matteo Trentin werden er bijvoorbeeld dertien zeges in grote rondes binnengehaald. 

Selectie Tudor Pro Cycling 2024

 1. Tom Bohli
 2. Marco Brenner
 3. Nils Brun
 4. Aloïs Charrin
 5. Alberto Dainese
 6. Arvid De Kleijn
 7. Jacob Eriksson
 8. Lucas Eriksson
 9. Robin Froidevaux
 10. Mika Heming
 11. Alexander Kamp
 12. Petr Kelemen
 13. Arthur Kluckers
 14. Sebastian Kolze Changizi
 15. Alexander Krieger
 16. Marius Mayrhofer
 17. Simon Pellaud
 18. Rick Pluimers
 19. Sébastian Reichenbach
 20. Michael Storer
 21. Florian Storck
 22. Joel Suter
 23. Roland Thalmann
 24. Matteo Trentin
 25. Yannis Voisard
 26. Hannes Wilksch
 27. Luc Wirtgen
 28. Maikel Zijlaard

Officiële ploegsite Tudor Pro Cycling

Tudor Pro Cycling Team Nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties