Vanthourenhout pakt Berencross met lange solo, Iserbyt rijdt naar tweede plek Veldrijden

Vanthourenhout pakt Berencross met lange solo, Iserbyt rijdt naar tweede plek

Door Ward Hilhorst 05 oktober 2019 | 16:03


Michael Vanthourenhout heeft in Meulebeke de cross gewonnen, voor Eli Iserbyt en Toon Aerts. Hij reed vroeg weg, en maakte gebruik van het feit dat een paar van zijn ploeggenoten in de achtervolgende groep zaten.

Lars Boom reed hier zijn eerste cross van het jaar, maar hij kon geen potten breken, aangezien hij meteen aan het begin op achterstand kwam. Een groepje van vijf mannen kreeg meteen een gaatje, onder leiding van Daan Soete. Een belangrijk punt in het parcours was een strook mul zand, waar ongeveer de helft van de renners op de fiets kon blijven, terwijl de rest moest lopen. 

Vrij snel viel een van die vijf wat terug. Iserbyt reed tegen een hek, wat hem op wat last kwam te staan. Vooraan reed Aerts weg met Vanthourenhout in zijn wiel. Zij kregen gezelschap van vier anderen, waarna Quinten Hermans de koppositie innam. De Telenet-Baloise Lions hadden een overtalsituatie, met vier mannen.

Iserbyt komt terug bij de kop

Iserbyt bleef aan zijn been voelen, maar kwam langzaam terug vooraan. Michael Vanthourenhout pakte in de zandstrook ondertussen een gaatje op de mannen die bij hem zaten. Al snel had hij een seconde of tien te pakken. Iserbyt dichtte het gat, waardoor het nog maar 4-3 stond in het voordeel van Telenet-Baloise Lions.

Bij het ingaan van het vijfde van de tien rondjes was het verschil van Vanthourenhout acht seconden op de achtervolgende groep. Toon Aerts reed iedereen behalve Iserbyt los, maar Vanthourenhout hield stand. In de laatste ronden reed Iserbyt zelfs weg, om zich zo van de tweede plek te verzekeren. Vanthourenhout kwam niet meer in gevaar, en won. (Foto: Joren Ooms/In de Leiderstrui)

Uitslag Ethias Cross Meulebeke Mannen

1. Michael Vanthourenhout
2. Eli Iserbyt +0.06
3. Toon Aerts +0.20
4. Daan Soete +0.40
5. Lars van der Haar +0.45
6. Quinten Hermans "
7. Corne van Kessel +1.10
8. Tom Meeusen +1.15
9. Nicolas Cleppe +1.20
10. Dieter Vanthourenhout "


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws