Iserbyt bekroont succesvol weekend met zege in Superprestige van Gieten Veldrijden

Iserbyt bekroont succesvol weekend met zege in Superprestige van Gieten

Door Jelle van Wijk 13 oktober 2019 | 16:18


Eli Iserbyt heeft de Superprestige van Gieten bij de mannen op zijn geschreven. De 21-jarige Belg was zijn landgenoot Quintin Hermans in de slotfase te slim af. Corné van Kessel eindigde achter de twee Belgen als derde.

Op het modderige parcours in het Drentse Gieten ging het vanaf het begin fel aan toe. Onder andere Gianni Vermeersch startte goed en reed zelfs even voorop, maar reed zich lek. Na het wegvallen van Vermeersch reden onder andere Quintin Hermans, Joris Nieuwenhuis en Laurens Sweeck voorin. Daarnaast nestelde Eli Iserbyt zich ook bij de voorste renners. 

Naarmate de wedstrijd vorderde leken Hermans en Iserbyt in een tweestrijd verwikkelt te geraken. Maar Belgisch kampioen Toon Aerts worstelde zich na een slecht begin richting de voorste twee renners. Met een mooie inhaalslag wist hij de twee koplopers te achterhalen. Dat was echter van korte duur. In een bocht hapert de ketting van Aerts, waardoor hij weer op achterstand werd gezet. In het absolute slot was Hermans niet opgewassen tegen de kracht van Iserbyt, die een fantastisch weekend bekroond zag worden met de zege in de Superprestige van Gieten. (Foto: Joren Ooms)

Uitslag Superprestige Gieten (mannen)

1. Eli Iserbyt +01:04:13
2. Quintin Hermans +0:17
3. Corné van Kessel +0:43
4. Lars van der Haar "

5. Jens Adams +1:08
6. Daan Soete +1:17
7. Gianni Vermeersch +1:21
8. Laurens Sweeck +1:26
9. Toon Aerts +1:40
10. Joris Nieuwenhuis +1:56


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws