Iserbyt weer oppermachtig in Poldercross bij afwezigheid van Van der Poel Veldrijden

Iserbyt weer oppermachtig in Poldercross bij afwezigheid van Van der Poel

Door Ward Hilhorst 12 oktober 2019 | 16:00


In de Poldercross in Kruibeke heeft Eli Iserbyt weer laten zien waarom hij in het veld de man van de eerste weken is dit jaar. Met ruime voorsprong op Toon Aerts won hij de cross, nadat hij de halve wedstrijd solo reed.

Aerts was het, die als eerste het veld in dook. De voorste regionen werden direct gekleurd door de ploegen van Aerts en Iserbyt. Michael Vanthourenhout nam over, en Aerts en Iserbyt volgden zijn wiel. De enige die zich tussen de ploegen van Pauwels Sauzen-Bingoal en Telenet-Baloise Lions kon nestelen was de jonge Brit Tom Pidcock.

Iserbyt was de eerste die een gaatje sloeg, en Quinten Hermans achtervolgde. Die laatste moest lossen, maar Aerts en Vanthourenhout sloten aan. Met zijn drieën namen ze een fikse voorsprong. Iserbyt bleef gas geven. Aerts kon ternauwernood volgen in de vierde ronde, maar voor Vanthourenhout was het klaar. Hij moest de voorste mannen laten gaan.

Iserbyt gaat halfweg koers solo aan

Binnen die vierde ronde wist Iserbyt ook een gat op Aerts te slaan. De jonge Belg is dit seizoen de sterkste in het veld, en liet dat hier weer zien. Bij ingang van de zesde ronde was de voorsprong van Iserbyt dertien seconden. Achter Aerts volgde nu Hermans op een halve minuut, en Pidcock op veertig seconden.

Die voorsprong bleef in de ronde daarna redelijk constant. De koers bleek gelopen, en Iserbyt bleef buiten schot van Aerts en de rest. Op indrukwekkende wijze bleef de Belg gaan, waarmee hij liet zien dit jaar de strijd aan te willen gaan met Mathieu van der Poel en Wout van Aert.

Uitslag Poldercross Kruibeke

1. Eli Iserbyt
2. Toon Aerts
3. Quinten Hermans
4. Michael Vanthourenhout
5. Jens Adams
6. Jim Aernouts
7. Tom Pidcock
8. Thijs Aerts
9. Nicolas Cleppe
10. Tom Meeusen

(Foto: Joren Ooms/In de Leiderstrui)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws