Aerts laat iedereen zijn hielen zien in Boom, Pidcock vermaakt met inhaalrace Veldrijden

Aerts laat iedereen zijn hielen zien in Boom, Pidcock vermaakt met inhaalrace

Door Tom van der Salm 19 oktober 2019 | 16:03


Toon Aerts heeft op imponerende wijze de Superprestige-cross in Boom aan zijn palmares toegevoegd. De renner van Telenet-Baloise reed de halve wedstrijd solo voor zijn concurrenten uit en pakte onbedreigd de overwinning. Quinten Hermans wist de tweede plaats nipt op te eisen, voor een sterk rijdende Tom Pidcock die het publiek tot de laatste meters wist te amuseren met een inhaalrace. 

Op de heilige grond van het dancefestival Tomorrowland mochten de veldrijders deze zaterdag hun kunsten vertonen. Door de vele modder had het terrein meer weg van de rauwheid van de Zwarte Cross, dan de pracht en praal wat symbool staat voor Tomorrowland. De slijk zorgde er mede voor dat het veld snel uiteensloeg. Quinten Hermans en Corné van Kessel waren de mannen die het tempo na aanvang bepaalden.

Hermans had er overduidelijk zin in en rammelde meermaals aan de boom, maar geraakte niet helemaal weg. Wel ontstond er een kopgroep van vier, met ook Van Kessel, Toon Aerts en Laurens Sweeck. Dit was echter geen lang leven gegund, doordat Belgisch kampioen Aerts iets voorbij half-cross het tempo verder opschroefde. 

Door deze versnelling viel de strijd om de overwinning al snel in een beslissende plooi, Aerts bleek simpelweg te sterk voor de concurrentie. De strijd om de resterende podiumplaatsen was wel een mooie, door een sterke Tom Pidcock. De jonge Brit raasde voorbij Van Kessel, en ook Sweeck werd na een valpartij een vogel voor de kat voor Pidcock. Ook klopte hij tot aan de laatste meters aan de deur bij nummer twee Hermans, maar die bleek genoeg overschot te hebben om zijn plaats vast te houden.  (foto: Joren Ooms/In de Leiderstrui)

Uitslag Superprestige Boom (mannen)

1. Toon Aerts
2. Quinten Hermans op 0''05
3. Tom Pidcock 0''14
4. Corné van Kessel 0''46
5. Lars van der Haar 0''48
6. Laurens Sweeck 1''23
7. Tim Merlier 1''35
8. Gianni Vermeersch 2''06
9. Jens Adams 2''19
10. Tom Meeusen 2''31


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws