Iserbyt vreet opnieuw de concurrentie op en wint Superprestige in Gavere Veldrijden

Iserbyt vreet opnieuw de concurrentie op en wint Superprestige in Gavere

Door Jannick van der Hooft 27 oktober 2019 | 16:05


Eli Iserbyt is niet te stoppen dit veldrijdseizoen en heeft ook de Superprestige-wedstrijd in Gavere gewonnen. De Belg wist wederom een lange solo succesvol af te ronden.

Nadat de Nederlandse vrouwen al een knap staaltje hadden opgevoerd in Gavere, was de verwachting dat bij de mannen de Belgische collega's hun slag zouden slaan. In de eerste paar rondes wist er echter geen één veldrijder echt weg te rijden bij zijn concurrenten, waardoor we na een klein kwartier cross nog altijd een grote groep vooraan konden aanschouwen.

Onder aanvoering van Daan Soete ontstonden in de derde ronde de eerste breukjes. Michael Vanthourenhout, Toon Aerts en Iserbyt slopen met hun landgenoot mee. Voor Soete was de inspanning al snel te veel, want hij kon niet met de toppers mee. Iserbyt toonde bij de derde doorkomst kort zijn goede benen door wat afstand te nemen.

Geen maat op Iserbyt, Van der Haar stormt naar voren

Een klein gat werd een groter gat: halverwege de wedstrijd had Iserbyt plots een voorsprong van 23 seconden op zijn achtervolgers. Aerts was duidelijk minder sterk dan de jonge Belg vooraan, want vanuit de achtergrond wisten ook de anderen weer aan te sluiten bij de eerste achtervolgende groep. Lars van der Haar nam direct brutaal de leiding in het groepje.

De Nederlander wist uiteindelijk zelf ook een klein gaatje te slaan. Hij kreeg Laurens Sweeck, ploeggenoot van Iserbyt, mee in zijn wiel. Ondanks dat Sweeck niet hoefde over te nemen, moest hij even later Van der Haar laten gaan. Ook Tim Pidcock denderde over de Belg heen. Iserbyt reed in de tussentijd stoïcijns verder.

Geen enkel moment kwam Iserbyt nog in de problemen. Door het geaarzel achter hem kon hij zijn voorsprong zelfs gestaag uitbouwen. Met meer dan een minuur voorsprong kon hij juichend over de finish komen. Het was voor hem al de zesde overwinning dit cross-seizoen. In de strijd om de tweede plek was het Van der Haar die afscheid genomen had van zijn mede-achtervolgers Sweeck en Pidcock. De Belg probeerde nog in zijn spoor mee te gaan, maar faalde in zijn poging. (Foto: Screenshot)

Uitslag Superprestige Gavere mannen

1. Eli Iserbyt
2. Lars van der Haar +0.43
3. Laurens Sweeck +0.54
4. Tom Pidcock +1.00
5. Michael Vanthourenhout +1.03
6. Toon Aerts +1.05
7. Corné van Kessel +1.24
8. Quinten Hermans +1.28
9. Jens Adams +1.46
10. Marcel Meisen +2.10


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws