Van der Poel etaleert zijn klasse wederom met fraaie winst in Wachtebeke Veldrijden

Van der Poel etaleert zijn klasse wederom met fraaie winst in Wachtebeke

Door Tom van der Salm 24 november 2019 | 08:00


MvdP = Meester van der Poel. Mathieu liet na een emotioneel zware week wederom zien van kwaliteiten te beschikken waar niemand iets tegenover kan leggen. Na een rustig begin waarin Van der Poel zich mee liet slepen waren enkele krachtexplosies genoeg om iedereen overboord te gooien en solo de streep over te rijden. De andere podiumklanten luisterden naar de namen Tim Merlier en Quinten Hermans.

Nadat Yara Kastelijn bij de vrouwen de rest declasseerde, was het rond de klok van drie de beurt aan de mannelijke veldrijders. Opvallende aanwezige bij de startlijn: Sinterklaas. De goedheiligman is iemand die overduidelijk graag cadeautjes weggeeft, maar zou dit ook gelden voor Van der Poel?

De wedstrijd begon met een flinke valpartij bij de start, waardoor het wat onduidelijk was wie waar zat. Van der Poel vonden we terug op de tiende plaats, terwijl Eli Iserbyt rond plaats twintig bivakkeerde na de beginfase. Bij het sluiten van de eerste ronde zat alles echter nog op een zakdoek, enkel Iserbyt en Pidcock ontbraken aan het front.

Valpartij, maar de rest is geen partij

Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout probeerden wat afstand te creëren, maar de mannen van Telenet-Baloise Lions lieten dit niet begaan. Van der Poel sloop ondertussen stilletjes mee met de speldenprikjes, terwijl Toon Aerts en Vanthourenhout los van elkaar tegen de grond gingen. Mede hierdoor ontstond een trio vooraan, met Hermans, Merlier en Van der Poel, die even later ook zonder erg onderuit schoof. Bij zijn terugkomst nam de veelvraat meteen de kop.

Voor Hermans ging het vrijwel meteen te hard, maar Merlier weerde zich kranig. Toen Van der Poel zijn imposante beenspieren nog eens aansprak voor een versnelling, moest ook deze echter passen. Het was het begin van wederom een huzarenstukje van Van der Poel, die op zijn eigen strakke tempo naar de finish kon rijden en wederom een streepje achter zijn overwinningenaantal mag bijschrijven. In de achtergrond reed Merlier naar de tweede stek, net voor Hermans. (foto: ProShots)

Uitslag Ambiancecross Wachtebeke mannen

1. Mathieu van der Poel
2. Tim Merlier
3. Quinten Hermans
4. Tom Pidcock
5. Dieter Sweeck
6. Toon Aerts
7. Jim Aernouts
8. Filipe Orts
9. Michael Vanthourenhout
10. Daan Soete


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws