Lucinda Brand wint gloednieuwe cross in Kortrijk, wederom Nederlands podium Veldrijden

Lucinda Brand wint gloednieuwe cross in Kortrijk, wederom Nederlands podium

Door Bram de Leuw 30 november 2019 | 14:27


Lucinda Brand heeft de eerste editie van de Wereldbekercross in Kortrijk gewonnen. Ze klopte in de sprint de Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado. Vorige week in Koksijde was het nog andersom, toen won Alvarado en werd Brand tweede, maar dit keer won na een spannende strijd de Nederlands kampioen.

In het begin was weer duidelijk dat de Nederlandse vrouwen er met kop en schouders bovenuit staken. Alleen de Belgische wereldkampioen Sanne Cant kon de Nederlandse vrouwen volgen. Daardoor ontstond er een kopgroep van vijf met daarbij dus Cant, Alvarado, Brand, Worst en Kastelijn. Alvardo was degene die de eerste speldenprik uitdeelde op de brug, maar alle vijf de dames konden volgen.

Brand dicht gat op Alvarado en Worst na fietswissel

De vijf vrouwen waren zo aan elkaar gewaagd dat er ook weinig initiatief werd genomen. Daardoor kwam achtervolgster Eva Lechner terug tot op vier seconden. Pas bij de materiaalpost ontstonden de eerste verschillen. Alvarado en Worst reden op kop en besloten om niet van fiets te wisselen, waar de andere drie dames wel van materiaal wisselden. Hierdoor hadden Alvarado en Worst een gaatje op de andere drie vrouwen. Dit gat werd niet meer dan vijf seconden. Voor de doorkomst van de derde ronde zette Brand nog een keer aan, waardoor de drie weer terug kwamen aan de kop. 

Valpartij zorgt voor verschil in de wedstrijd

Bij de vijf aan kop zag je bij Cant en Kastelijn toch al wat vermoeidheid. Cant, die na de inspanning van Brand op een gaatje zat van de vier vrouwen, kwam door uitstekend loopwerk terug bij het viertal Nederlanders. Op een stuk waar je het eigenlijk niet verwacht, viel de beslissing in de wedstrijd. Brand en Alvarado reden op kop, en de drie daarachter werden opgehouden door een stuurfout van Kastelijn, waardoor de twee vertrokken waren. Bij het ingaan van de laatste ronde hadden Brand en Alvarado een voorsprong van vijftien seconden. Deze bleef behouden in de laatste ronde. Alvarado bleef druk zetten op Brand, maar raakte er niet weg. In het sprintje bergop won Brand van Alvarado, waardoor de Nederlandse haar eerste Wereldbekerzege boekte.

Uitslag Wereldbeker Koksijde Vrouwen

1. Lucinda Brand 
2. Ceylin del Carmen Alvarado +0.01
3. Annemarie Worst +0.17
4. Sanne Cant +0.17
5. Yara Kastelijn +0.18
6. Alice Maria Arzuffi +0.54
7. Eva Lechner +0.58
8. Laura Verdonschot +1.09
9. Kim van de Steene +1.12
10. Christine Majerus  +1.23

(Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws