Worst conditioneel en technisch oppermachtig en wint ‘Moeder aller crossen’ Veldrijden

Worst conditioneel en technisch oppermachtig en wint ‘Moeder aller crossen’

Door Wilbert van der Velde 15 december 2019 | 14:35


Annemarie Worst heeft op superieure wijze de Druivencross in Overijse gewonnen. De cross, die ook bekend staat als 'de Moeder aller crossen', werd van begin tot eind gedomineerd door Worst. Lucinda Brand en de Italiaanse Alice-Maria Arzuffi werden op gepaste afstand tweede en derde. 

Het was Arzuffi die vanuit de start op de lastige Tenotsberg fel doortrok. Ze sloeg gelijk, samen met Sanne Cant, Lucinda Brand, Annemarie Worst en de Hongaarse Kata Blanka Vas,  een klein gaatje met de rest van het deelnemersveld. Vanuit de kopgroep was het vervolgens verassend Vas die een aanval plaatste en de leiding overnam. De Nederlandse vrouwen Brand en Worst reageerden snel en konden vrij makkelijk aansluiten. De drie reden snel een aardige voorsprong, op de eerste achtervolgsters, bijeen. Worst vond twee concurrenten in haar wiel echter te benauwd en besloot om aan een solo te beginnen. Het bleek al snel dat het tempo van Worst te snel was voor Vas. Brand probeerde met een alles of niets poging op de Tenotsberg de aansluiting te maken. Het lukte haar echter niet en Worst was vertrokken.

Concurrentie kan niets doen aan oppermachtige Worst

Worst bleef, met haar sterke tempo en techniek,  in de volgende rondes alleen maar verder uitlopen. De laatste weken was het in de crossen vaak een gevecht tussen Worst, Ceylin del Carmen Alvarado en Yara Kastelijn. Nu de laatste twee er niet bij waren, bleek niemand bij machte om het haar moeilijk te maken. Brand kwam qua vermogen wel in de buurt, maar moest op technisch gebied duidelijk haar meerdere kennen in Worst. Worst pakte dan ook met gemak haar zevende overwinning van het seizoen. (Foto: screenshot Eurosport)

Uitslag Druivencross Overijse vrouwen 2019

1. Annemarie Worst
2. Lucinda Brand
3. Alice Maria Arzuffi
4. Eva Lechner
5. Kata Blanka Vas
6. Sanne Cant
7. Christine Majerus
8. Evie Richards
9. Alicia Franck
10. Ellen Van Loy


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws