Van der Poel niet in paniek na zeldzame nederlaag: 'Wist waar het vandaan kwam' Veldrijden

Van der Poel niet in paniek na zeldzame nederlaag: 'Wist waar het vandaan kwam'

Door Marijn van den Berge 16 december 2019 | 08:35


Mathieu van der Poel is nog steeds een mens. Gelukkig. Na 35 onafgebroken zeges in de cross was het in Ronse gedaan. Een slechte dag bezorgde hem een derde plaats, maar dat is geen reden tot paniek. In Overijse mocht hij alweer naar het hoogste podium klimmen.

Van der Poel lag geen seconde wakker van zijn nederlaag. ‘Omdat ik wist waar het vandaan kwam.’ Van der Poel viel zaterdag tijdens de verkenning op het asfalt en had daar last van. ‘Ik voelde me echt slecht. De kinesist heeft mijn rug rechtgezet, maar zelfs ’s nachts ben ik nog wakker geworden omdat het allemaal zo stijf aanvoelde’, zegt The Wizard of Cross tegen Het Nieuwsblad.

Ook dat hij vlak voor de crossdubbel terugkwam van een Spaanse stage hielp niet. Zeker niet omdat deze extra zwaar was. ‘Door het overlijden van mijn grootvader heb ik weinig kunnen trainen. Ik had zo’n zwaar trainingsblok op stage dus echt wel nodig. Maar ik wist dat het dan in Ronse tegen zou kunnen vallen.’

En dat deed het ook. Toon Aerts en Eli Iserbyt ploeterden sneller door de modder. ‘Ik zat niet in mijn ritme en dan word je ook technisch heel slecht.’ Tegen zijn eigen verwachting in was het zondag alweer gewoon prijs. ‘Ik had er helemaal geen goed oog in.’ Maar toch; nummer 120. (Foto: Proshots)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

RBMVDP
16 Dec 2019 om 09:46

-Edit redactie- Thanks voor het ons op deze fout wijzen, het is aangepast.

Reageer


Meer nieuws