Alvarado wervelt in Loenhout naar crosszege en leiding in DVV-klassement Veldrijden

Alvarado wervelt in Loenhout naar crosszege en leiding in DVV-klassement

Door Bram van der Ploeg 27 december 2019 | 14:30


Ceylin del Carmen Alvarado heeft met grote overmacht de DVV Trofee-cross in Loenhout gewonnen. De Nederlandse van Corendon-Circus was mede dankzij een valpartij in de beginfase snel alleen en reed vervolgens het hele veld op grote achterstand. Haar 56 seconden achterstand op Annemarie Worst in het klassement wiste ze overtuigend uit.

Na een rumoerige start, met een valpartij middenin het veld, dook Annemarie Worst als eerst het veld in, met Alvarado in haar wiel. Bij de eerste brug lagen de dames echter meteen weer over elkaar heen, waardoor al zonder één drup modder het hele veld uit elkaar lag. Worst, Yara Kastelijn en Lucinda Brand vielen of werden opgehouden, waarbij Brand door fysieke schade zelfs afstapte. Alvarado profiteerde vooraan optimaal, en reed samen met Katie Compton weg.

Worst sputtert even tegen, diesel Cant komt op stoom

De Nederlandse ging al in de eerste ronde veel te hard voor de Amerikaanse en Alvarado pakte snel een gat van tien tellen richting Compton, die op haar beurt weer was bijgehaald door Worst. Ook zij liet de Amerikaanse renster vervolgens achter zich. Na één ronde had Alvarado negen tellen richting Worst, met daar achter Compton en Sanne Cant; de rest kon het daar al schudden.

De knappe inhaalreeks van Worst haperde echter al na de eerste ronde. Alvarado reed steeds iets verder weg. De valpartijen in de beginfase kregen zo een grote invloed op de wedstrijd, die al snel in de plooi lag. Helemaal toen Worst head-first tegen de grond ging in de modder en niet veel later werd bijgehaald door Compton en Cant. Alvarado's voorsprong was daar al een dikke minuut.

Alvarado: 'Ik zag dit zelf eigenlijk niet aankomen'

Na vier van vijf rondes kon Alvarado beginnen aan haar zegetocht. Achter haar kwam diesel Cant steeds meer op stoom, maar haar achterstand was toch nog altijd anderhalve minuut. Het vertelde het verhaal van de dag; Alvarado kwam ogenschijnlijk moeiteloos over de meet, met beide handen in de lucht. Cant was the best of the rest, Compton werd derde, Worst moest zich tevreden stellen met plek vier, op welgeteld 1.52 minuut.

'Ik zag dit zelf eigenlijk ook niet aankomen. Mijn plan was om vandaag te rijden voor het klassement en alles te geven, maar ik had niet verwacht dat het zo snel zou gebeuren en dat ik het een hele wedstrijd moest volhouden', zegt Alvarado na afloop wat verbouwereerd. 'Misschien is dit wel mijn beste cross van het seizoen. Ik had verwacht dat we met een groepje samen zouden blijven, maar dat gebeurde niet. Iedereen kwam bijna alleen binnen. Wie had dat gedacht, dat ik het klassement zo snel zou pakken?' (foto: Proshots)

Uitslag DVV Trofee cross Loenhout 2019 vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Sanne Cant +1.44
3. Katie Compton +1.47
4. Annemarie Worst +1.52
5. Alice Maria Arzuffi +2.25
6. Eva Lechner +2.29
7. Laura Verdonschot +2.49
8. Ruby West +2.53
9. Yara Kastelijn +2.54
10. Rebecca Fahringer +2.55


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws