Van der Poel sluit topjaar 2019 af met overtuigende zege in veldrit Bredene Veldrijden

Van der Poel sluit topjaar 2019 af met overtuigende zege in veldrit Bredene

Door Tom van der Salm 30 december 2019 | 15:59


De cirkel is rond voor Mathieu van der Poel. De alleskunner begon 2019 op 1 januari met een zege in Baal, en eindigt het kalenderjaar nu op 30 december met een overwinning in Bredene. In deze 12 maanden wist Van der Poel liefst 47 (!) keer te winnen in 70 koersdagen. 

Voor de laatste keer in 2019 stonden de patriotten aan de start van een veldrit. Ondanks de afwezigheid van enkele grote namen stond dé grote naam, Mathieu van der Poel, wel aan de start. De hamvraag luidde: Wie stopt VDP? Wout van Aert in ieder geval niet, de Belg was afwezig omwille van persoonlijke omstandigheden.

Van der Poel nam in ieder geval meteen de kop in de weidecross in Bredene en leek geen last te hebben van zijn avondcross van zondag in Diegem. Ondertussen ging Zdenek Stybar over de kop, maar de Tsjech kon zijn weg vervolgen, weliswaar in de achtergrond. Op de voorgrond was de koppositie intussen brutaal overgenomen door Dieter Sweeck, die de eerste ronde rondde met enkele seconden voorsprong op Van der Poel. Ook Merlier zat nog in de buurt.

Van der Poel beukt naar overwinning ondanks val

In de derde ronde pakte Van der Poel weer over, wat het doodsvonnis betekende voor Sweeck. Merlier bleef wel in het spoor van de Nederlander, maar moest in de vijfde ronde toch plooien voor het beukwerk van Van der Poel. De alleskunner kon ondanks een valpartij simpel naar de overwinning soleren, met Tim Merlier als een goede tweede en Gianni Vermeersch als derde. (foto: ProShots)

Uitslag Ethias Cross Bredene mannen

1. Mathieu van der Poel
2. Tim Merlier
3. Gianni Vermeersch
4. Dieter Sweeck

5. Tom Pidcock
6. Jim Aernouts
7. Thijs Aerts
8. Hendrik Sweeck
9. Zdenek Stybar
10. Sean De Bie

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Poelwinst
31 Dec 2019 om 00:40

In 2019 won Mathieu 67% van de wedstrijden waaraan hij deelnam.
Eddy Merckx won in zijn beste jaar (1971) 45% van de koersen waaraan hij deelnam.

Reageer


Meer nieuws