Alvarado schenkt Alpecin-Fenix meteen eerste zege met imponerende solo Veldrijden

Alvarado schenkt Alpecin-Fenix meteen eerste zege met imponerende solo

Door Tom van der Salm 01 januari 2020 | 14:30


Ceylin del Carmen Alvarado heeft de eerste wedstrijd van de nieuwe sponsors Alpecin en Fenix opgeluisterd met een klinkende overwinning. De jonge Nederlandse rammelde vanaf meter één aan de deur en reed solo naar de zege. Lucinda Brand pakte ondanks enkele hechtingen de tweede plaats, voor Annemarie Worst

Al in de eerste ronde werd de schifting doorgevoerd. Alvarado bepaalde de pace als klassementsleidster, met grote concurrente Worst in haar spoor. Op het zware parcours van Baal leek het al snel te gaan tussen de sterke Nederlandse dames.  Ondertussen moest Loes Sels na een harde val de cross door de achterdeur verlaten.

Brand reed na een ronde ondanks haar hechtingen sterk naar voren en naderde de twee koploopsters langzaam maar zeker. Na een matige start passeerde ze renster voor renster. 'Ze was wat onzeker aan het begin', vertelde teammanager Sven Nys later. 

Alvarado soleert op imponerende manier naar zege, Brand pakt Worst

Het leek erop dat Alvarado vleugels kreeg van haar nieuwe tenuetje, want op het moment dat Brand begon te naderen versnelde ze direct. Worst moest zich dubbelplooien om het wiel te houden, maar zag het achterwiel van de Alpecin-Fenix-renster in de derde ronde dan toch snel kleiner en kleiner worden. De vogel was gaan vliegen, terwijl Brand vanuit de achtergrond Worst nog oprolde voor de tweede plek. Het podium was op deze manier zo wederom volledig Nederlands gevuld. (foto: ProShots)

Uitslag GP Sven Nys Baal vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Lucinda Brand + 0.56
3. Annemarie Worst 1.04
4. Yara Kastelijn 1.40
5. Eva Lechner 1.57
6. Katie Compton 2.06
7. Blanka Kata Vas 2.23
8. Ellen Van Loy 2.35
9. Sanne Cant 2.42
10. Laura Verdonschot 2.52


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws