Alvarado wint Nederlands feestje Gullegem voor Kastelijn en Van Anrooij Veldrijden

Alvarado wint Nederlands feestje Gullegem voor Kastelijn en Van Anrooij

Door Wilbert van der Velde 04 januari 2020 | 14:35


De Cyclocross in Gullegem is gewonnen door Ceylin del Carmen Alvarado. Alvarado en Yara Kastelijn maakten er een ware tweestrijd van die in de sprint overtuigend werd gewonnen door Alvarado. Het podium werd vervolledigd door de jonge Shirin van Anrooij.

De start werd als eerste genomen door Kastelijn met Alvarado in het wiel. Ze wilde er gelijk een zware koers van maken en trok vernietigend door. Alvarado gaf echter geen krimp. Het was verassend de Amerikaanse Rebecca Fahringer die ook aansluiting kon vinden bij de eersten. Ook de piepjonge Van Anrooij kon haar karretje aanhaken. De laatste twee konden desondanks niet lang van hun positie in de kopgroep genieten. Het was weer Kastelijn die, richting de finishpassage, er een snoeiharde versnelling uitschudde.  Alvarado kon echter weer vrij eenvoudig de aanval pareren.

Het was al snel duidelijk dat we af gingen stevenen op een ware tweestrijd. De rest was niet bij machte om het tempo van de twee toppers te volgen en moesten zich berusten in een strijd voor de derde plaats of niet? Kastelijn verloor namelijk op een modderstrook de controle over haar fiets, botste tegen een paaltje en  nam Alvarado mee in haar valpartij. Beide vrouwen konden echter snel weer verder en leken niet veel hinder te ondervinden.

Alvarado en Kastelijn stevenen af op een eindsprint

Ondanks de afzegging van Annemarie Worst zat een volledig Nederlands podium er nog steeds in. Van Anrooij reed namelijk los op positie drie. Alleen Fahringer leek het haar nog lastig te kunnen maken. In de kop van de cross konden Kastelijn en Alvarado elkaar er niet afrijden en hielden zo de status quo in stand. En toen kwam het idee van een Nederlands podium in gevaar. Fahringer ging in de materiaalzone op en over Van Anrooij. De jonge Nederlandse vocht zich echter op basis van een betere techniek voorbij Fahringer en maakte het Nederlandse podium werkelijkheid. Alvarado deelde in de strijd om de winst nog verschillende prikjes uit, maar het mocht niet baten. De twee waren duidelijk even sterk en dus moest een eindsprint duidelijkheid bieden. In de sprint was Alvarado vervolgens oppermachtig en pakte daarmee haar elfde overwinning. (Foto: Proshots)

Uitslag Cyclocross Gullegem vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Yara Kastelijn +0.01
3. Shirin van Anrooij +0.30
4. Rebecca Fahringer +0.39
5. Ellen Van Loy +1.49
6. Manon Bakker +1.58
7. Karen Verhestraeten +2.04
8. Loes Sels +2.16
9. Clara Honsinger +2.32
10. Marion Norbert Riberolle +2.56


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws