Van der Poel kijkt kat uit de boom, poeft  weg en wint veldrit Gullegem Veldrijden

Van der Poel kijkt kat uit de boom, poeft weg en wint veldrit Gullegem

Door Wilbert van der Velde 04 januari 2020 | 16:05


Mathieu van der Poel heeft voor de tweede keer de Cyclocross Gullegem gewonnen. De Nederlander keek, zoals wel vaker dit seizoen, een groot deel van de cross de kat uit de boom en plaatste halverwege een vernietigende aanval, die niemand kon beantwoorden. Wout van Aert reed een meer dan prima cross en eindigde als vierde achter van Michael Vanthourenhout en Corné van Kessel.

Vanthourenhout nam de start voor zijn rekening voor Van Kessel en Van Aert. Hoewel Van Aert de druk voor een prestatie afhield, had hij er zeker zin in. Hij nam de leiding over van Vanthourenhout en ging de benen eens flink testen. Van der Poel had een wat rommelige openingsfase met meerdere slippertjes door de modder. De wereldkampioen kon natuurlijk niet zijn grote concurrent van de laatste jaren zomaar weg laten zijn en begon dan ook met zijn opmars richting Van Aert. Even later sloot Van der Poel dan ook aan bij de Belg en leek een ouderwetse tweestrijd in de maak.

Naast Van der Poel maakten Van Kessel, Vanthourenhout en Diether Sweeck ook de aansluiting vooraan. Na een korte wapenstilstand, was het Vanthourenhout die als eerste ten aanval trok. Van Kessel zat vlot op het wiel en de twee probeerden zo wat voorsprong op Van der Poel te pakken. De Nederlander was niet onder de indruk en reed met een versnelling weer terug. Het was duidelijk te zien dat de Wereldkampioen niet teveel energie wilde verspillen. Hij hield zich constant koest in derde positie en ving elke aanval met gemak op.

Van der Poel voert zijn 'wacht, wacht en poef' trucje weer tot in perfectie uit

Het was wachten, wachten en wachten tot één van koplopers een demarrage zou plaatsen. Weer was het Vanthourenhout die als eerste ging, maar zijn versnellingen hadden weinig impact. En toen was het weer zover! In de materiaalpost zette Van der Poel de concurrentie onder druk en pakte gelijk een flinke lengte op Van Kessel en Vanthourenhout. Van Aert reed op nog grotere afstand door een halve valpartij bij het wisselen van zijn fiets. Van der Poel voerde zijn wacht, wacht en poef trucje zoals zo vaak dit seizoen weer tot in perfectie uit en soleerde in het vervolg naar de zege. (Foto Proshots)

Uitslag Cyclocross Gullegem mannen

1. Mathieu van der Poel
2. Michael Vanthourenhout
3. Corné van Kessel
4. Wout van Aert
5. Jens Adams
6. Diether Sweeck
7. Gianni Vermeersch
8. Zdenek Stybar
9. Nicolas Cleppe
10. Sean De Bie


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws