Zelfs een val kan Van der Poel niet stoppen bij nieuwe winst in Brussel Veldrijden

Zelfs een val kan Van der Poel niet stoppen bij nieuwe winst in Brussel

Door Jannick van der Hooft 05 januari 2020 | 16:00


Mathieu van der Poel verlengt zijn status als winnaar van de Brussels Universities Cross met een jaar. De renner van Alpecin-Fenix kon niet door zijn concurrenten gestopt worden en ook een val weerhield hem niet.

Waar bij de vrouwen direct Annemarie Worst flink wat druk uitoefende op de concurrenten, bleef de openingsfase bij de mannen bespaard van overduidelijke overmacht. Van der Poel dicteerde het tempo en de rest van het veld bleef in zijn wiel rijden. Uiterst timide bleven de concurrenten toekijken naar wat Van der Poel deze dag in zijn mars zou hebben.

Van der Poel valt, maar staat op

De koers vorderde en zo ook de overmacht van Van der Poel. Langzaam sloeg hij een gaatje, maar toen bleek het Nederlandse wondertalent op twee wielen tóch ook menselijk te zijn. Ondanks zijn alom geprezen techniek ging Van der Poel tegen de grond door een spandoek. Daardoor was plots Michael Vanthourenhout de koploper in de wedstrijd.

Na de val moest Van der Poel zichzelf even opnieuw uitvinden. Samen met Vanthourenhout, maar ook Eli Iserbyt, reed hij aan het front. Het duurde tot halverwege de wedstrijd dat Van der Poel zijn krachten weer eens liet zien. Op een zandstrook zette hij de concurrenten op een achterstand van een paar meters. Iserbyt paste en Van der Poel was gevlogen.

Cross valt in het slot

De beelden daarna waren herkenbaar. Van der Poel solo en een voorsprong die steeds groter werd. Het duo Vanthourenhout-Iserbyt liet zien in vorm te zijn voor het BK van een week later, waar ze gelukkig een keer niet met de man aan kop zullen hoeven af te rekenen. Achter hen reed Corné van Kessel in zijn uppie op de vierde plek na een kettingprobleem.

Als een professor in de cross denderde Van der Poel door. Alsof het bijna geen moeite kostte, gaf hij zijn hoorcollege aan het aanwezige publiek. In de laatste rondes kwam hij op geen enkel moment meer in de problemen, waardoor hij cum laude slaagde voor deze allerlaatste test voor het Nederlands kampioenschap.

Achter Van der Poel was het Iserbyt die nogmaals bewees terug in vorm te zijn. Hierdoor behield hij zijn leiding in de strijd om de DVV Trofee ten opzichte van Van der Poel. Van Kessel vervolledigde het podium met een derde plaats.

(Foto: ProShots)

Later meer.

Uitslag Brussels Universities Cross mannen

1. Mathieu van der Poel
2. Eli Iserbyt    +0.30
3. Corné van Kessel  +0.38
4. Michael Vanthourenhout +0.42
5. Jens Adams +1.29
6. Tom Meeusen +1.43
7. Tim Merlier   +1.56
8. Gianni Vermeersch   +2.05
9. Lars van der Haar   +2.16 
10. Vincent Baestaens   +2.46


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws