Sweeck rondt fantastisch ploegenspel af op BK; Van Aert komt tekort Veldrijden

Sweeck rondt fantastisch ploegenspel af op BK; Van Aert komt tekort

Door Jannick van der Hooft 12 januari 2020 | 16:15


Laurens Sweeck heeft het Belgisch kampioenschap veldrijden op zijn naam geschreven na een meesterlijke zet van zijn ploeg. Met medewerking van zijn ploeggenoten kon hij in no-time aan grote voorsprong opbouwen, waarna hij zonder problemen solo de winst kon binnenslepen.

Waar het bij de Nederlandse mannen al direct een uitgemaakte zaak was wie er met de zege vandoor ging, lag de strijd bij de Belgen een stuk meer open. Direct vanuit de start maakte Toon Aerts de indruk dat hij weinig last had van zijn blessure, want hij ging fel tekeer. De kampioen van 2019 kreeg Tim Merlier, Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt met zich mee.

Toch kregen ze niet genoeg voorsprong. Laurens Sweeck en Wout van Aert kwamen opnieuw aansluiten en dat veranderde de koerssituatie. Sweeck nam kort daarna het stokje vooraan over en bij Pauwels Sauzen-Bingoal wisten ze wat dat betekende. Ze speelden het ploegenspel, waardoor hij al vrij rap een grote voorsprong kon nemen. De concurrentie kon op dat moment eigenlijk alleen maar toekijken.

Waakhond Iserbyt kijkt toe, Sweeck neemt meer afstand

De voorsprong groeide en de beslissende slag leek al gemaakt. Als een waakhond keek Iserbyt uit over de rest van de Belgen. Sweeck pakte een straatlengte en iedereen wist dat de wedstrijd voor de winst eigenlijk al gereden was. Achter hem waren de verschillen tussen de concurrenten niet groot, waardoor de groep lang bij elkaar bleef.

Iserbyt liet zelf in de slotronde zien dat hij zelf ook meer dan in orde was. Hij zette zijn gevreesde eindschot in en de concurrentie moest passen. Ook Vanthourenhout leek nog wat energie in de tank te hebben en ging in de achtervolging: een volledig podium voor Pauwels Sauzen-Bingoal was plots een zeer realistisch scenario.

Sweeck kreeg zijn ereronde, ook de zilveren plek van Iserbyt leek een zekerheid. Vanthourenhout werd teruggepakt en kende vervolgens een probleempje in het zand. Drie op drie kon niet meer voor Pauwels Sauzen, maar dat zal de pret binnen de ploeg niet drukken. De uittredend kampioen Aerts eindigde op een zeer nette derde plek, ondanks zijn blessureleed. (Foto: Proshots)

Lees ook:
Sweeck moest rustig blijven na zwakke start: 'Ik heb niet gepanikeerd'

Uitslag BK veldrijden 2020 mannen 

1. Laurens Sweeck
2. Eli Iserbyt + 0.32
3. Toon Aerts +0.35
4. Tim Merlier +0.36
5. Wout van Aert +0.49
6. Gianni Vermeersch +0.49
7. Michael Vanthourenhout +1.20
8. Thijs Aerts +1.42
9. Jens Adams +1.49
10. Tom Meeusen +1.57


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws