Van der Poel blij met vele publiek: ‘Bij mijn eerste NK stond geen kat’ Veldrijden

Van der Poel blij met vele publiek: ‘Bij mijn eerste NK stond geen kat’

Door Wilbert van der Velde 12 januari 2020 | 15:00


Mathieu van der Poel is in Rucphen voor de zesde keer Nederlands kampioen geworden. Vanaf de start nam hij het heft in handen, waarna hij meteen al een gat sloeg op de rest van het veld. Lars van der Haar stribbelde nog even tegen, maar was ook snel gezien. Een simpele overwinning zo op het eerste oog.

‘Ja het ging vrij goed, Al was het nog best een lastige omloop. Ik kon me niet volledig uitleven op dit parcours, teveel draaien en keren, maar ik ben wel tevreden’, begint Van der Poel in het flashinterview. Lars van der Haar was de enigste die het de wereldkampioen lastig kon maken, maar Van der Poel voelde zich nooit echt bedreigd. ‘In het begin reed hij redelijk sterk. Om de eerste kloof te slaan moest ik wel serieus gas geven. Daarna kon ik op dit parcours het verschil vrij makkelijk gelijk houden.’

Er was veel belangstelling voor Van der Poel, iets wat ook hem niet was ontgaan. ‘Het vele publiek maakte veel goed, er waren zoveel mensen. Ik heb het de laatste jaren ook zien toenemen en het maakt me blij en trots dat ik daar aan heb kunnen bijdragen. Ik herinner mij mijn eerste NK in Veldhoven, daar stond geen kat aan de kant.’ (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws