Iserbyt wint cross in Nommay na zinderende tweestrijd met Aerts Veldrijden

Iserbyt wint cross in Nommay na zinderende tweestrijd met Aerts

Door Tom van der Salm 19 januari 2020 | 16:11


Eli Iserbyt heeft op de 25e verjaardag van Mathieu van der Poel, die schitterde door afwezigheid, de wereldbekercross in Nommay op zijn naam geschreven. De Belg bleef zijn grote concurrent Toon Aerts voor in een ongelofelijke spektakelcross. Laurens Sweeck wist als derde te eindigen.

Lars van der Haar schoot als een komeet uit de startblokken en trok als eerste het veld in, maar moest al vrij snel Thijs Aerts en Sweeck voor laten gaan. De man in de Belgische driekleur leek extra kracht te krijgen van zijn nieuwe tenue, daar hij in de eerste ronde het tempo regelde. Aan het eind van de eerste ronde was het echter Thijs Aerts die als eerste doorkwam, met een elitegroepje vlak achter zich.

Deze vluchtpoging was echter geen lang leven beschoren, omdat Iserbyt en broer Toon vanuit de achtergrond naar voren trokken  De Belgen sloegen snel een gat met de rest van het veld en een mooie tweestrijd leek in het verschiet te liggen. Het achtervolgende groepje met onder meer Van der Haar en Sweeck volgde al gauw op dertig seconden, waardoor de twee toppers enkel naar elkaar hoefden te kijken.

Aerts en Iserbyt vechten duel uit

Terwijl in de achtergrond ook Tom Pidcock zijn neus aan het venster stak, hielden de koplopers elkaar nog altijd in een houdgreep. Toen Aerts in de zesde ronde een versnelling bijstak, kwam de kleine Iserbyt even in de problemen. Seconde per seconde nam Aerts afstand van zijn concurrent Iserbyt, die zich kranig weerde. 

In de negende ronde kwam Iserbyt plotsklaps toch weer dicht in de buurt bij Aerts, die een leegloper leek te hebben. De vinnige Vlaming stak voorbij de leider van de wereldbeker, die inderdaad de materiaalpost indook voor een wissel. De omwenteling beloofde een zinderende ontknoping in de slotronde. Zij aan zij begonnen ze aan de laatste omloop in de Franse weide.

Aerts was de eerste die in de slotronde zijn benen testte, maar Iserbyt bleef plakken. Bij de tweede versnelling moest de crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal wel een gat laten, maar hij was nog niet volledig uit het veld geslagen. Iserbyt kwam even later zelfs weer aansluiten, waarna hij meteen een versnelling plaatste die Aerts niet aan zag komen. Dit bleek de beslissende move in een ongelofelijk spannende cross. (foto: Screenshot)

Uitslag wereldbeker veldrijden Nommay, mannen

1. Eli Iserbyt 
2. Toon Aerts + 0.08
3. Laurens Sweeck 1.16
4. Lars van der Haar 1.28
5. Tom Pidcock 1.46
6. Corné van Kessel 1.55
7. Quinten Hermans 1.58
8. Gianni Vermeersch 2.02
9. Jens Adams 2.04
10. Tom Meeusen 2.07


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws