Van der Poel snelt naar zege in Zonnebeke, sterke Van Aert tweede Veldrijden

Van der Poel snelt naar zege in Zonnebeke, sterke Van Aert tweede

Door Tom van der Salm 25 januari 2020 | 16:00


Mathieu van der Poel heeft in de Kasteelcross van Zonnebeke nog maar eens laten zien hoe de verhoudingen liggen in de veldritwereld, een week voor het WK. Wout van Aert weerde zich een halve cross lang kranig, maar moest passen toen VDP een keer flink op de trappers ging staan. Jens Adams was de knappe nummer drie.

Nadat Denise Betsema bij de vrouwen haar rentree op wist te kleuren met een tweede plek, was het de beurt aan de mannelijke veldrijders die hun comeback maakten. Niet vanwege een dopingschorsing, maar vanwege stages. Onder meer Van der Poel en Van Aert zijn met hun ploegen op trainingskamp geweest en waren het afgelopen weekend absent tijdens de crossen.

In de mist was het Van der Poel die als eerste het veld indook, met broer David en Eli Iserbyt in zijn spoor. De wereldkampioen trok meteen de broekriem strak aan, waardoor de eerste schifting al na een halve ronde doorgevoerd kon worden. Daar was ook Van Aert bij, die meteen de kop pakte om aan het massaal gekomen publiek te laten zien dat hij terug is. 

Elite-groep met Van der Poel, Iserbyt en Van Aert

Van Aert was vanzelfsprekend ook present in een mooi groepje dat ontstond door zijn beulswerk, net als Adams, Van der Poel, Wietse Bosmans en Iserbyt. Die laatste nam het commando over met een versnelling, waardoor er een drietal ontstond aan de kop. En wat voor drietal? Van der Poel, Van Aert en Iserbyt, de veldrittenoren van het moment.

Op het moeilijkste stuk van het parcours, een schuine kant, reed Van Aert steevast hard door, met Van der Poel in zijn spoor. 'Eindelijk, een duel tussen dé twee', las je bijna af van de gezichten van de toeschouwers. Maar, het was van korte duur. Van der Poel plaatste uit het niks een vinnige versnelling en binnen mum van tijd reed hij een tiental seconden weg van Van Aert en consorten.

Van Aert wist zijn achterstand redelijk te handhaven, wat ervoor zorgde dat Van der Poel het gas nog even moest blijven inhouden. Zijn overwinning kwam echter geen moment meer in gevaar, waardoor de C2-cross in Zonnebeke het gedroomde podium kreeg. Één Van der Poel en twee Van Aert, terwijl Adams derde werd. (foto: ProShots)

Uitslag Kasteelcross Zonnebeke mannen

1. Mathieu van der Poel
2. Wout van Aert +0.35
3. Jens Adams +1.15
4. Wietse Bosmans +1.28
5. Eli Iserbyt +1.32
6. David van der Poel +1.47
7. Felipe Orts "
8. Gianni Vermeersch +2.43
9. Vincent Bastiaans "
10. Nicolas Cleppe+3.16


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws