Van Aert weet hoe Van der Poel te verslaan is: 'Dat is hij niet gewend' Veldrijden

Van Aert weet hoe Van der Poel te verslaan is: 'Dat is hij niet gewend'

Door Jannick van der Hooft 28 januari 2020 | 21:35


Mathieu van der Poel is zonder twijfel dé topfavoriet tijdens het WK veldrijden in Dübendorf en dat weet men in het Belgische kamp ook. Bij Sporza lopen Wout van Aert en bondscoach Sven Vanthourenhout alvast vooruit op de zaken.

Van Aert ziet zichzelf niet als een uitdager voor Van der Poel, maar weet wel hoe zijn landgenoten het hem heel moeilijk kunnen maken: 'Hij is het niet gewend dat er heel lang concurrentie in zijn buurt blijft. Hem zenuwachtig maken is de beste tactiek en daar hebben we de renners voor.' Ondanks de moeilijkheidsgraad van de klus denkt Van Aert dat het mogelijk is: 'Je mag je nooit op voorhand gewonnen geven.'

Ook Vanthourenhout wil het Van der Poel zo lastig mogelijk maken. Hij heeft daarvoor al een plan uitgestippeld: 'Ik heb een rolverdeling en bepaalde situaties in mijn hoofd en die zal ik met de renners overlopen. Dan hoeven ze niet zelf na te denken.' Het is aan de Belgen om aan te klampen bij Van der Poel en hem de wedstrijd te laten dragen: 'Er heerst nuchterheid en realisme. De jongens staan op één lijn.'

Pidcock: 'Plek bij eerste vijf zou goed zijn'

Tom Pidcock lijkt de enige renner van buiten de lage landen te zijn die een gooi zou kunnen doen naar een topnotering, maar ook hij ziet in zichzelf geen wereldkampioen van 2020. In Hoogerheide bleef hij nog lang bij Van der Poel in de buurt, maar werd er daarna genadeloos afgereden. Tegenover CyclingNews vertelt hij: 'Ik zit op de juiste weg voor het WK en ik denk dat een plek bij de beste vijf goed zou zijn voor me. Ik zie dat er verbetering in me zit.' (Foto: ProShots)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

ROSETTE HOUTMEYERS
29 Jan 2020 om 06:45

Hij zorgt ervoor dat ze niet meer moeten denken! Och arme jongens! Zie maar dat ze niet tegen elkaar gaan rijden!

Poelwinst
28 Jan 2020 om 17:36

Mathieu is eigenlijk alles wel gewend of hij heeft er geen last van dus hij wordt gewoon wereldkampioen. De Belgen maken elkaar helemaal gek in aanloop naar het WK.

Reageer


Meer nieuws