Van Anrooij schenkt Nederland wereldtitel bij junioren dames; Pieterse tweede Veldrijden

Van Anrooij schenkt Nederland wereldtitel bij junioren dames; Pieterse tweede

Door Tom van der Salm 01 februari 2020 | 11:44


Shirin van Anrooij heeft het WK veldrijden in Dübendorf geopend met een overtuigende winst bij de junioren dames. De topfavoriete voerde een ongekend nummertje op van start tot finish. De tweede plek ging naar Puck Pieterse, terwijl de Amerikaanse Madigan Munro derde werd.

Pieterse moest tot haar eigen ontevredenheid op de derde startrij beginnen, maar ze wist haar onbegrip om te zetten in kracht. Bij bocht één zat ze namelijk alweer in tweede positie. Zo doken de meiden als eerste van dit weekend het veld in, wat een goede graadmeter zou zijn voor de overige wedstrijden van zaterdag en zondag.

Van Anrooij, die als junior (!) regelmatig top tien of zelfs podium rijdt bij de elite dames, besloot niet te wachten, en na twee minuten zette ze de rest al ferm onder druk. Pieterse moest alle zeilen bijzetten om haar landgenote te volgen, terwijl de rest al binnen no time uit het veld geslagen werd door de ontzettend sterke Nederlandse dames.

Van Anrooij domineert, Pieterse kan niet volgen

Bij het sluiten van de eerste ronde volgde Pieterse al op twaalf secondes, terwijl Van Anrooij in tijdrithouding de meet passeerde. De Zeeuwse was ook al tweede op het WK tijdrijden voor junioren in Yorkshire. Seconde voor seconde groeide haar voorsprong op Pieterse, waardoor de koploopster ogenschijnlijk simpel naar de wereldtitel kon rijden.

Ook Pieterse hoefde niet al haar gewicht in de weegschaal te gooien, daar ze zich in een niemandsland tussen Van Anrooij en nummer drie Munro en consorten bevond. Op deze manier lagen de medailles bij deze veldrit eigenlijk na twee rondes al vast, door het surplus aan kwaliteit bij de Nederlandse vrouwen. (foto: Sirotti, 2019)

Uitslag WK veldrijden junioren dames 2020

1. Shirin van Anrooij
2. Puck Pieterse + 0.53
3. Madigan Munro + 1.18
4. Millie Couzens + 1.43
5. Fem van Empel +2.12
6. Line Burquier ''
7. Josie Nelson + 2.32
8. Lizzy Gunsalus +2.47
9. Marie Schreiber + 3.01
10. Julie De Wilde + 3.20


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws