Alvarado klopt Worst weer na zinderend duel dat eindigde in sprint Veldrijden

Alvarado klopt Worst weer na zinderend duel dat eindigde in sprint

Door Ward Hilhorst 08 februari 2020 | 14:31


Na een spectaculaire sprint-a-deux heeft Ceylin del Carmen Alvarado haar WK-kunststukje herhaald. Ze won van Annemarie Worst, nadat de twee een zinderend duel uitvochten.

Worst zette de rest van het veld direct vanaf het begin onder druk.  Alvarado zat op haar wiel, en achter haar ontstond een gat. Sanne Cant, onwennig in de Belgische driekleur in plaats van de regenboogtrui waaraan we zo gewend waren geraakt, deed er alles aan om dat gat klein te houden. Dat lukte in de eerste ronde nog niet, bij ingang van ronde twee reed Cant, met Aniek van Alphen en Anna Kay in haar wiel, op een seconde of vijf.

Inge van der Heijden nam over van Cant en sloeg een gat. Zij ging op weg naar de twee koploopsters, maar die waren niet van plan om het tempo te verlagen. Bij ingang van de derde van vijf rondes had Van der Heijden een achterstand van tien seconden, terwijl het tactische spel vooraan nog niet was begonnen. Alvarado pleegde een aanval maar kwam ten val in het mulle zand, waardoor Worst met de schrik vrij kwam.

Stuivertje wisselen tussen Worst en Alvarado

Terwijl Shirin van Anrooij Cant passeerde in de strijd om de vijfde plaats nam vooraan Worst de kop weer over. De twee dames vooraan deden heel weinig voor elkaar onder. Ze gingen dan ook met zijn tweeën de voorlaatste ronde in, met een voorsprong van negen seconden op Van der Heijden en Katie Compton. Halverwege die ronde gaf Alvarado er een klap op, waarmee ze direct een gat van een handvol seconden greep.

Dat gat was van korte duur, want Worst trapte flink door en wist het binnen een half minuutje te dichten. Het ging dus op de laatste ronde aankomen, waar de twee vrouwen zij aan zij aan begonnen na 34 minuten cross. Achter de koploopsters waren Van der Heijden en Van Anrooij inmiddels met zijn tweeën bezig aan de strijd om de derde plek.

Spannende strijd tussen de Nederlandse dames

Worst maakte een knieval in een zandstrook, wat de koppositie aan Alvarado gaf. Toch wist Worst die weer terug te pakken, wat haar een voordeel gaf op de lastige stukken. Hetzelfde scenario speelde zich ook af bij Van der Heijden en Van Anrooij. De sprint die vooraan volgde besliste de cross in het voordeel van Alvarado.

Uitslag Krawatencross Lille vrouwen

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Annemarie Worst
3. Shirin van Anrooij +0.26
4. Inge van der Heijden +0.28
5. Katherine Compton
6. Aniek van Alphen
7. Denise Betsema
8. Sanne Cant
9. Alice Maria Arzuffi
10. Anna Kay


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws