Iserbyt rondt solo in Hulst magistraal af en volgt Van der Poel op Veldrijden

Iserbyt rondt solo in Hulst magistraal af en volgt Van der Poel op

Door Jannick van der Hooft 16 februari 2020 | 16:07


Eli Iserbyt is de opvolger van Mathieu van der Poel als winnaar van de Vestingcross in Hulst. De Belg begon al vroeg aan een solo en rondde deze perfect af.

Van der Poel was dit jaar niet van de partij, dus stond het van tevoren vast dat er een andere winnaar zou komen van de wedstrijd in Zeeuws-Vlaanderen. In het begin van de wedstrijd gooide Corné van Kessel de beuk er direct in. Laurens Sweeck, Toon Aerts en Lars van der Haar schoven met hem mee.

De finishboog in Hulst waaide om, maar de renners gingen onverschrikt verder. Eli Iserbyt plaatste zelfs een aanval en sloeg een klein gaatje met de rest van het veld. Hij kon solo zijn weg vervolgen, terwijl hij achtervolgd werd door zes anderen. Ook Tim Pidock en Tom Meeusen zaten daar inmiddels bij.

Iserbyt verzwakt niet, Pidcock sterk

Halverwege de wedstrijd zag het er nog altijd erg goed uit voor de kleine Belg vooraan. Hij vertoonde weinig tekenen van verval en behield een voorsprong van een halve minuut. Achter hem streden Aerts en Pidcock om de tweede plek. Hun duel werd voorlopig gewonnen door Pidcock, maar Aerts wilde zich nog niet direct gewonnen geven.

Iserbyt zette zijn sterke solo voort en bleek uiteindelijk geen enkel moment meer in de problemen of gevaren te komen. Ondanks de stevige wind op het parcours reed hij moedig verder. Met nog maar één ronde te gaan kon hij al langzaam de felicitaties van het Nederlandse publiek in ontvangst nemen. Niet veel later kon hij juichend over de finish komen. (Foto: ProShots)

Uitslag Vestingcross Hulst mannen

1. Eli Iserbyt
2. Tom Pidcock
3. Toon Aerts
4. Lars van der Haar
5. Laurens Sweeck
6. Jens Adams
7. Daan Soete
8. Tom Meeusen
9. Corné van Kessel
10. David van der Poel


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws