Veldrijden gooit roer om: Startgelden verdwijnen, winstpremies verhoogd Veldrijden

Veldrijden gooit roer om: Startgelden verdwijnen, winstpremies verhoogd

Door Bram van der Ploeg 08 juli 2020 | 08:54


De coronacrisis gaat in het veldrijden leiden tot een grote omslag in de financiën, zo meldt Wielerflits woensdag. De organisatoren van de crossen krijgen hun zin en zien de startgelden grotendeels verdwijnen.

Naar verluidt hadden de diverse organisatoren al enkele jaren het plan om veldrijders te betalen naar prestatie, maar door de coronacrisis is dit proces in een stroomversnelling geraakt. Kleppers zoals Mathieu van der Poel en Wout van Aert hoeven straks niet meer te rekenen op duizenden euro's startgelden, nog voordat er één meter is gefietst. Organisatoren zullen voor de top-15 van de UCI-ranking wel onkostenvergoedingen betalen. Ook krijgen ze nog een beetje budget om vrij te besteden. 

Om het verdwijnen van de startgelden te compenseren, gaan crossers meer verdienen bij een goede uitslag. Over de hoogte van deze prijzengelden wordt nog niet gemeld. Grote partijen Flanders Classics en Golazo hebben samen met de Belgische wielerbond aan het plan gewerkt om zo de kosten voor organisatoren drastisch te laten dalen. Dat geeft ook meteen aan dat de startgelden en het prijzengeld niet evenredig aan elkaar zullen dalen en stijgen. Organisatoren zouden door de nieuwe maatregelen zo'n dertig procent besparen. (foto: Sirotti, 2019)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws