6 (!) wedstrijden in 7 uur: dit is na algehele zaterdagafgelasting de planning van het EK veldrijden 2023 Veldrijden
Veldrijden

6 (!) wedstrijden in 7 uur: dit is na algehele zaterdagafgelasting de planning van het EK veldrijden 2023

6 (!) wedstrijden in 7 uur: dit is na algehele zaterdagafgelasting de planning van het EK veldrijden 2023

Het EK veldrijden voor vrouwen van aankomende zaterdag zal die dag toch niet doorgaan. Met dat nieuws kwam de UEC vrijdagmiddag. De lokale autoriteiten hebben aangegeven dat er op zaterdag 4 november geen wedstrijden mogelijk zijn en dat heeft de organisatie doen besluiten om alles richting de zondag te verplaatsen.

Al de gehele week is er sprake van slecht weer in Frankrijk, waar storm Ciarán nog een stuk heviger was dan in Nederland en België. Daarom dat er vanaf maandag al gepolst werd bij de organisatie over wat de invloed zou zijn van die omstandigheden. Vanuit Pontchateau klonk het toen al dat er vragen waren over de zaterdag, omdat er een nieuwe storm voorspeld was. 'Die wordt minder zwaar dan de eerste, maar ook dat moeten we zien', liet men eerder deze week weten aan HLN.

Nieuws dat EK volledig door kon gaan bleek voorbarig

Donderdag kwam de organisatie van het EK veldrijden in Frankrijk dan weer met goed nieuws. 'Het programma blijft ongewijzigd, alle wedstrijden gaan door op de oorspronkelijk voorziene data en tijdstippen', sijpelde door. Dat bleek voorbarig, want op last van de autoriteiten in Loire-Atlantique gaat er nu toch een streep door alle wedstrijden op zaterdag. Zij hebben de voorspelde weerberichten nog eens goed bekeken en besloten dat het niet mogelijk is om op zaterdag 4 november evenementen te houden in de regio van Pontchateau.

De organiserende UEC-koepel meldt dat de wedstrijden op zaterdag nu op zondag verreden worden. Naast de wedstrijd van de elite vrouwen gaat het ook om de junioren vrouwen en beloften mannen, die zaterdag verreden zouden worden. Daarbij houdt de UEC dit programma aan.

Programma EK veldrijden 2023 (zondag 5 november)

09:00 - junioren vrouwen

10:00 - junioren mannen

11:00 - beloften vrouwen

12:50 - beloften mannen

14:00 - elite vrouwen

15:10 - elite mannen

6 claps
4 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws